Ga naar de hoofdinhoud
Home Het beweegdagboek van Isabelle: tennis en wandelen

Het beweegdagboek van Isabelle: tennis en wandelen

14 oktober 2021

Als echte tennisliefhebber probeert Isabelle (28) het beste uit elke wedstrijd te halen. Maar haar sportiviteit reikt verder dan alleen het tennisveld. Afwisseling vindt Isabelle dan ook belangrijk om gemotiveerd te blijven. Benieuwd naar haar beweegdagboek? Je leest het hier!

Deze blog is geschreven voor de update van de a.s.r. Vitality. Heb je vragen over de wijzigingen of over de nieuwe manier van punten verdienen? Lees dan hier verder!

Over Isabelle

De week van Isabelle

Dag Activiteit Duur  Aantal Vitality Punten             
Maandag                 Fitness                       75 minuten               200
Dinsdag Tennis 60 minuten             300
Woensdag       Wandelen     200
Donderdag


Vrijdag Tennis 75 minuten 300
Zaterdag

Zondag Tennis 90 minuten 300

Maandag
Vandaag ben ik samen met mijn vriend Thijs naar de sportschool gegaan. Ik vind het fijn om te sporten met een maatje. Dit motiveert mij en laat mij net even wat harder werken. Het is ook gewoon gezelliger en ik ga sneller naar de sportschool wanneer ik met iemand afspreek. 

Tijdens de training let Thijs op mijn techniek en zoekt hij naar een passende uitdaging. Superhandig om iemand mee te hebben die hier verstand van heeft. Het is namelijk erg belangrijk dat je de oefeningen goed uitvoert. Een goede uitvoering is belangrijker dan meer gewicht: het voorkomt namelijk blessures!

Hoe gemotiveerd was je vandaag om te gaan bewegen en waarom? 😁 of 🙂 of ☹️

😁 Ik was erg gemotiveerd om te sporten vandaag! Thijs en ik zijn namelijk net terug van twee weken Italië. Al die overheerlijke pizza, pasta en wijntjes moeten gecompenseerd worden.

Dinsdag
Vandaag staat er een tenniswedstrijd op de planning. Ik speel samen met mijn dubbelmaatje een toernooi in Heemskerk. Overdag dus rustig aan, om ‘s avonds een goede wedstrijd neer te zetten. We hebben heel lang geen toernooien gespeeld vanwege alle maatregelen, dus ik  ben echt super blij dat dit weer kan. We hebben de wedstrijd met overtuigende cijfers gewonnen! Op naar de volgende wedstrijd van vrijdag. 

Tijdens de wedstrijd merkte ik wel dat ik lang niet gespeeld heb. Ik had weinig vastigheid en niet altijd de juiste focus. Punten waar ik aankomend seizoen aan moet werken. Het motiveert mij altijd enorm om met doelen te werken. Doelen dagen mij uit en het geeft een goed gevoel wanneer je je doelen behaald hebt.

Op een schaal van één tot vijf, welk cijfer geef je jouw work-out vandaag?

Ik geef deze workout het cijfer 3. Ik zag nog genoeg verbeterpunten. Bij tennis ben ik altijd erg kritisch op mijzelf. Maar we hebben de wedstrijd wel met overmacht gewonnen en dat geeft wel aan dat we een goede wedstrijd hebben neergezet.

Woensdag
Na twee dagen sporten had ik vandaag het idee om punten te behalen met stappen. Ik heb met mijn vriendin afgesproken om te gaan wandelen in het Vondelpark. Ze is net moeder geworden en haar dochtertje ging gezellig mee in de kinderwagen. Na een goed rondje wandelen hebben we ons getrakteerd op een koffie en een lunch in de Vondeltuin. Het was lekker weer, dus absoluut geen straf! ’s Avonds hadden we vrienden uitgenodigd om te gaan eten. Het restaurant is niet heel ver hier vandaan, daarom stelde ik voor om daarheen te wandelen. Vandaag was goed voor 17.000 stappen: doel behaald!

Wat voor gevoel had je na het sporten?

Wandelen zorgt er bij mij eigenlijk altijd voor dat ik rust en energie krijg. Dit werkt wel beter als ik dit alleen doe, maar ik ervaar het ook wel als ik samen met iemand anders wandel. 😊 Als ik alleen wandel, zet ik vaak een muziekje of een podcast op en probeer ik altijd een park op te zoeken. Ik heb hiervoor in Castricum gewoond, waar het bos zo goed als mijn achtertuin was. Het park is natuurlijk niet hetzelfde als een bos, maar werkt voor mij ook heel rustgevend.

Donderdag
Vandaag moest ik echt even bijkomen van de woensdagavond. Die was erg gezellig en vooral ook erg laat geworden. Vandaag dus geen punten behaald en even lekker niks gedaan. 

Vrijdag
Vandaag mocht ik weer een wedstrijd tennissen. Vol goede moed na de afgelopen wedstrijd liepen ik en mijn maatje de baan op. De tegenstanders waren goed en het beloofde een spannend potje te worden. De eerste paar sets verliepen zoals verwacht, maar ik merkte dat ik steeds minder lekker in de wedstrijd zat. Hierdoor werd ik onzeker en ging ik fouten maken. 

De wedstrijd hebben we helaas verloren. Het was zeker geen schande om van deze tegenstanders te verliezen. Toch ben ik mijzelf wel gaan afvragen waar die onzekerheid vandaan kwam. Ik baalde er erg van en ook hier wil ik mee aan de slag. Het mentale stuk  van de sport is namelijk net zo belangrijk als de prestatie zelf. Verliezen is niet erg - het hoort erbij - maar ik vind het wel jammer wanneer ik niet kan zeggen dat ik lekker heb gespeeld. Na de wedstrijd hebben we nog even gezellig gezeten en was ik de wedstrijd gelukkig snel vergeten.

Het is bijna weekend! Waar haalde jij vandaag motivatie vandaan?

Het voordeel bij een toernooi is dat je eigenlijk geen keus hebt. Je wordt ingedeeld en moet gewoon op de baan verschijnen. Je denkt er eigenlijk niet bij na om wel of niet te gaan. Dus als je merkt dat je weinig tot geen motivatie hebt om te gaan sporten: schrijf je voor iets in! Denk aan een hardloopwedstrijd of een teamsport.

Zaterdag
Vandaag had ik echt een beetje een luie dag. Ik was niet van de bank af te krijgen. Ik moest nog wat bij een vriendin in de stad ophalen, en dit heb ik bewust lopend gedaan. Dat was ook het enige wat ik die dag heb uitgevoerd. Belangrijk dat die dagen er ook gewoon mogen zijn. Ik denk dat ik het even nodig had. Vandaag heb ik lekker in mijn boek gelezen, boodschapjes gedaan en wat tv gekeken. Heerlijk!

Zondag
Morgen begint mijn laatste weekje vakantie. Mijn vriend en ik hebben daarom vandaag een to-do-lijst gemaakt van dingen die we in de vakantie wilde gaan doen. Denk hierbij aan klusjes in en rondom het huis. Daarnaast wilde we ook graag nog even samen sporten. Op vijf minuutjes fietsen is een speeltuintje met een tennisbaan waar je gratis gebruik van kan maken. Het was super lekker weer, dus zijn we daarheen gegaan om te tennissen. Je weet uiteraard nooit van tevoren of de baan vrij is, maar we hadden geluk en konden er meteen op. We hadden voor de zekerheid een voetbal meegenomen. Voor het geval dat we moesten wachten, konden we op het voetbalveldje ernaast een balletje trappen. Na een paar balletjes inslaan hebben we een wedstrijdje gespeeld. Ik vind het altijd superleuk om samen met Thijs te tennissen en ik merk ook echt dat hij er beter in wordt nu hij het vaker doet!

Wat zat er vandaag mee? En wat zat er tegen?

Het weer zat erg mee en ik merkte dat ik eindelijk wat meer snelheid aan de bal mee kon geven. Maar ik merkte ook dat mijn conditie nog lang niet is wat hij moet zijn, daar moet gewoon echt nog heel hard aan gewerkt worden!

De gouden tip van Isabelle 

Afwisseling! Dit helpt mij om het vol te houden en het vooral leuk te blijven vinden. Zo heb ik deze hele week niet hardgelopen, ik denk dat ik daar volgende week maar eens mee begin.

Daag jezelf nog verder uit met a.s.r. Vitality!

Beloond worden voor bewegen? Dat kan met a.s.r. Vitality! Met het beweegprogramma van a.s.r. verdien je Vitality punten door stappen te zetten en je hartslag te verhogen. Met deze punten spaar je voor wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse beloningen. Denk aan cadeaukaarten van Zalando of Intersport, maar ook cashback op een Apple Watch of Fitbit! Ook kun je punten inwisselen voor een donatie aan een goed doel.

Ook meedoen?

Vitality

Meer verhalen over a.s.r. Vitality

{ "dialog": { "homeItemId" : "42fdf1c1-a8f6-43d1-9dec-ce9c9b829900", "urlChat" : "/api/dialog/Chat/", "urlCM": "/api/dialog/Conversation/", "urlCMReporting": "", "tokenApiEndPoint": "/api/token/get", "feedbackDelay": 10000, "feedbackDelayExtended": 60000, "greeting": [ "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eGoedenacht, welkom bij a.s.r.\u003c/span\u003e", "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eStel ons hieronder je vraag. We helpen je graag verder\u003c/span\u003e" ], "regEx": "^[A-Za-z0-9'`‘’\\xC0-\\xD6\\xD8-\\xF6\\xF8-\\xFF!@#$^&()_+/|€,\\.\\-\\s]{0,200}$", "readMore": "Lees meer", "initInputPlaceholder": "Typ je vraag in een paar woorden", "inputPlaceholder": "Typ een reactie of andere vraag", "buttonText": "versturen", "agentDisconnected": "Onze medewerker heeft de chat afgesloten.", "startChat": "Je chat nu met een a.s.r. medewerker", "subjectPrefix": "conversatiestarter", "chatGroupIsOpen": {"KS_HD_C_MIJNASR":false,"PEN_C_IDV2":false,"SCH_Pcl_C_AVP_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_REIS_ASRNL":false,"SCH_Pac_C_ASRNL":false,"SCH_Pdb_C_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_VERKEER_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_BRAND_ASRNL":false,"ARD_C_DB":false,"ARD_C_KLANTADVIES":false}, "occupiedMessage": "Oeps, al onze medewerkers zijn in gesprek. Een moment geduld alsjeblieft", "promptTitle": "Chat sluiten?", "promptText": "Weet je zeker dat je de chat wilt afsluiten?", "Yes": "Ja", "No": "Nee", "chatAvailable": "Chat met ons", "chatOccupied": "De chat is tijdelijk bezet", "chatOff": "De chat is nu gesloten", "subjects": [ { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/verzekering-afsluiten.svg", "title": "Product afsluiten", "chatMessage": "Product afsluiten", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/schade-melden.svg", "title": "Schade melden", "chatMessage": "Schade melden", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/gegevens-wijzigen.svg", "title": "Gegevens wijzigen", "chatMessage": "Gegevens wijzigen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/fondsen-en-koersen-informatie.svg", "title": "Fondsen en koersen", "chatMessage": "Fondsen en koersen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/contact.svg", "title": "Contact opnemen", "chatMessage": "Contact opnemen", "variantA": true, "variantB": true } ] } } { "dialogErrorModals": { "firstModal": { "message": "Er is helaas een storing. Onze chatbot loopt vast. Klik op vernieuwen om het nog een keer te proberen. Je gesprek blijft bewaard.", "primaryBtn": { "text": "Vernieuwen" } }, "secondModal": { "message": "Helaas, de storing is er niet mee verholpen. Probeer het later op de dag nog een keer of vul het contactformulier in.", "primaryBtn": { "text": "Naar contactformulier", "href": "/contact" }, "secondaryBtn": { "text": "Melding sluiten" } } } }