Home Blogs van a.s.r. Het beweegdagboek van topsporter Suzanne Schulting: krachttraining en shorttrack

Het beweegdagboek van topsporter Suzanne Schulting: krachttraining en shorttrack

19 november 2020
Wie shorttrack zegt, zegt Suzanne Schulting. Als eerste Nederlandse olympisch kampioen shorttrack - en nu ook langebaanschaatster - is Suzanne (23) een begrip in de schaatswereld. En als ambassadrice van het beweegprogramma van a.s.r. Vitality hield ze een week bij hoeveel ze beweegt. Benieuwd wat een topsporter wekelijks doet om in shape te blijven? Check het beweegdagboek van Suzanne hier!
Maandag

Ik begon de week met een goede en intensieve krachttraining waarmee ik voornamelijk mijn benen en billen trainde. Later op de dag ging ik baanwielrennen, dat vind ik altijd een leuke afwisseling op het schaatsen. Al met al een goede kick-off van deze sportweek!

Vandaag was ik heel gemotiveerd! 😁 We gingen vandaag op Papendal trainen in plaats van in Heerenveen. En een nieuwe omgeving zorgt altijd voor positieve prikkels!

Dinsdag

Ik heb vandaag niet gesport, want ik had een vrije dag. Herstel van de spieren is natuurlijk erg belangrijk, dus af en toe een rustdag kan geen kwaad. Dat is soms ook wel lekker.

Ook zonder training, kom ik vaak wel aan mijn dagelijkse stappen. Boodschappen doen, koffie halen en een blokje om. Ik ben niet zo goed in stil zitten, dus ook op een rustdag zet ik al snel 10.000 stappen.

Woensdag

De training van vandaag stond volledig in het teken van schaatsen: shorttracktraining en langebaantraining. Schaatsen is hetgeen dat ik het liefste doe. Een volle dag op de schaatsbaan dus, heerlijk!

Ik focus me sinds kort op het langebaanschaatsen omdat de shorttrackwedstrijden vanwege corona niet door kunnen gaan, en het is erg leuk om te zien dat die trainingen en tijden steeds beter gaan!

Donderdag

Deze dag stond eerst in het teken van sprints op de atletiekbaan. Zo werk ik aan mijn startsnelheid. Vervolgens stapte ik op mijn wielrenfiets om een ronde van 90 minuten te maken. Heerlijk even uitwaaien en lekker doortrappen!

Vrijdag

Vandaag had ik maar liefst drie trainingen: shorttracktraining, langebaantraining én krachttraining. Een drukke dag! Alle trainingen gingen erg goed, dus ik ging met een voldaan gevoel naar huis.

Soms kan ik erg genieten van zo’n drukke trainingsdag. Het optimaal benutten van mijn trainingstijd!

In het leven van een topsporter is er natuurlijk niet altijd sprake van weekend. Dat heb ik geaccepteerd, en dat vind ik ook helemaal niet erg! Ik houd van sporten, schaatsen en dagelijks trainen. Mijn motivatie is zeker ook vlak voor het weekend aanwezig!

Zaterdag

Vandaag stond shorttracktraining op de planning. Een korte trainingsdag in Thialf. Altijd lekker om op de schaatsbaan te rijden, want dat is natuurlijk wat ik het liefste doe!

Zondag

Ik had een rustdag dus kon genieten van mijn vrije tijd! Ik heb een leuke activiteit met mijn vriend gedaan en zijn daarna lekker op de bank geploft. Maar na zo’n vrije dag heb ik stiekem ook wel weer zin om weer volle bak aan de slag te gaan met trainen. Morgen weer een dag, toch?

De gouden tip van Suzanne Schulting

Slecht weer? Laat je niet uit de weg slaan! Blijf vasthouden aan je doelen en ga ervoor. Geloof mij: na je training voel je je véél beter dan wanneer je niks hebt gedaan. Dat kun jij!

Ook meedoen met a.s.r. Vitality?

Dat kan! Dankzij het beloningssysteem van a.s.r. Vitality houd jij bewegen wél vol. Het werkt simpel: jij beweegt, wij belonen.

Door te bewegen verdien je Vitality Punten, die je kunt inwisselen voor de leukste wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse beloningen. Scoor bijvoorbeeld wekelijks een cadeaukaart van Bol.com, Zalando of Intersport en verdien maandelijks cashback op je Apple Watch of Fitbit. En wat dacht je van jaarlijks cashback op je aanvullende zorgverzekering bij a.s.r. of Ditzo?

Bekijk snel wat a.s.r. Vitality voor jou kan betekenen!

Vitality

Meer verhalen over a.s.r. Vitality