Home Blogs van a.s.r. Met een gerust gevoel erop uit

Met een gerust gevoel erop uit

19 juli 2018
Ga je lekker op vakantie, naar een festival of de dierentuin? En heb je net je camera laten vallen? Een ongeluk zit in een klein hoekje. Weet jij of dit gedekt wordt door je verzekering? Hoe zit het eigenlijk met je spullen die buitenshuis beschadigd raken?

Met een inboedelverzekering ben je binnenshuis goed verzekerd. Maar wat als je spullen onverwachts onderweg beschadigd raken? Je spullen zijn doorgaans buitenshuis niet gedekt met de inboedelverzekering. Je spullen zijn verzekerd tot een maximum bedrag als deze maximaal drie maanden achter elkaar in een ander gebouw zijn in Nederland. Of als je spullen in je auto liggen in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Bij diefstal moeten er zichtbare braaksporen aan het pand of auto zijn. Maar met de aanvullende buitenhuisdekkingen zijn je kostbaarheden of mobiele elektronica onderweg wél verzekerd tegen plotselinge en onvoorziene schade. Bijvoorbeeld als je bij iemand anders jouw laptop van tafel stoot.

Buitenhuisdekking

Met de Kostbaarhedendekking of de Mobiele elektronicadekking verzeker je alle kostbaarheden of mobiele elektronica die je buiten je woning bij je hebt. Zoals je sieraden, horloge, laptop, tablet of telefoon in je tas. Voor plotselinge schade aan deze spullen ben je dan verzekerd. Door je inboedelverzekering aan te vullen met een buitenhuisdekking zijn je kostbaarheden of mobiele elektronica die zich niet in je huis bevinden toch verzekerd. Bijvoorbeeld die camera, dure muziekinstrumenten of hengelsportuitrusting die je regelmatig ergens mee naar toe neemt.

Telefoon laten vallen of gestolen onderweg

Ben je aan het bellen op straat en wordt je telefoon uit je hand gegrist? Of valt je laptop op straat kapot? Dan kun je dit in sommige gevallen vergoed krijgen van je verzekeraar. Dit valt meestal niet onder de basisdekking van de inboedelverzekering, maar afhankelijk van de verzekeraar zijn er wel mogelijkheden om dit bij te verzekeren. Bij a.s.r. kun je een keuzedekking afsluiten die mobiele elektronica zoals je telefoon buiten het woonhuis voor beschadiging en diefstal in Nederland verzekerd. Je hebt geen eigen risico en alle mobiele elektronica van jou en je gezin valt onder deze dekking. Als je buiten Nederland bent kun je daar een reisverzekering voor afsluiten. Meer informatie over beschadigde of gestolen telefoon vind je op ons blog over mobiele elektronica.

Voor andere kostbaarheden, zoals een fotocamera , hebben de meeste verzekeraars de mogelijkheid om deze ook buiten het woonhuis te verzekeren. Bij a.s.r. kun je een keuzedekking afsluiten die kostbaarheden als foto/film apparatuur, sieraden, horloges, muziekinstrumenten, golf/hengel/paarden/duiksport- en parachute uitrusting te buiten het woonhuis voor beschadiging en diefstal overal ter wereld verzekerd. Je hebt geen eigen risico en deze spullen zijn tot door jou de kiezen maximum bedrag verzekerd. Neem voor meer informatie over een buitenhuisdekking contact op met je adviseur.

Fleur Gorissen-de Paauw

Meer verhalen over Verzekeren