Je bouwt pensioen op via jouw werkgever bij Payroll Doenpensioen. Jouw pensioen is speciaal voor payrollbedrijven geregeld. Op deze pagina lees je meer over hoe je pensioen in elkaar zit.
Zo bouw je pensioen op

Bij Doenpensioen voor payrollers bouw je een eigen pensioenkapitaal op. De premies voor de opbouw van je pensioen worden -na aftrek van aankoopkosten- voor je belegd. De waarde van die beleggingen kan stijgen of dalen. Zo bouw je meer of minder pensioenkapitaal op. Op het moment dat je met pensioen gaat, koop je met het opgebouwde pensioenkapitaal jouw pensioen aan bij a.s.r. of bij een andere pensioenaanbieder.

Meer weten? 

Op MijnDoenpensioen vind je alle informatie over het pensioen dat je opbouwt via je werkgever. Daar staat ook onze online pensioenplanner. Als je die invult, zie je precies hoe je pensioen ervoor staat. Bekijk meteen welke acties je kunt ondernemen om je pensioen te aan te passen.

Extra pensioen opbouwen?

Er is een manier om naast je gewone pensioen zelf nog extra pensioen op te bouwen. Maar dan moet je eerst met je werkgever en je collega’s gezamenlijk een verplichte eigen bijdrage voor dit extra pensioen afspreken. Deze extra bijdrage staat los van de 'gewone' premie die je moet betalen. Die premie noemen we de 'normpremie'. De normpremie wordt jaarlijks vastgesteld door de overheid. Als je een verplichte eigen bijdrage hebt afgesproken, dan geldt die voor al je payrollcollega’s. Hiervoor moet het pensioenreglement worden aangepast. De extra inleg houdt je werkgever in op je brutosalaris. Dit betekent dus dat je die extra inleg belastingvrij belegt tot aan je pensioen. Pas op het moment dat je met pensioen gaat, koop je met jouw pensioenkapitaal een pensioen aan. Vanaf dat moment betaal je inkomstenbelasting over je pensioenuitkering.

Neem dan gerust contact met ons op via mijndoenpensioen@asr.nl of bel ons tijdens werkdagen tussen 9.00 en 17.30 uur op (030) 278 95 90. We helpen je graag.