Welkom bij a.s.r.

Wij gebruiken technieken in de site die niet worden ondersteund door jouw browser. Wij ondersteunen wel alle laatste versies van Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Welkom bij a.s.r., de nederlandse verzekeringsmaatschappij voor alle verzekeringen

Het Werknemers Pensioen van De Amersfoortse is veranderd in het Werknemers Pensioen van a.s.r. Berichten die je ontvangt over je pensioen, ontvang je dan voortaan onder de naam van a.s.r. en niet langer onder de naam van De Amersfoortse. Ook introduceren we een vernieuwde persoonlijke omgeving voor werknemers: Mijn Pensioenplein. Daarmee maken wij het inzicht en overzicht in pensioenopbouw duidelijker en makkelijker. 

Waarom a.s.r.?

Wij bieden vanaf nu al onze pensioenproducten, waaronder het Werknemers Pensioen, aan onder één naam: a.s.r. Daarmee kunnen wij beter inspelen op toekomstige ontwikkelingen. En kunnen wij blijvend een concurrerend product bieden dat aansluit bij de wensen van werkgever en werknemer.

Inzicht in je pensioen

Vier op de tien mensen weten niet hoeveel pensioen ze later krijgen. Toch werk je gemiddeld één dag per week voor je pensioen. Wij vinden het belangrijk dat je dus ook inzicht hebt in je pensioen. Daarom introduceren wij medio juli Mijn Pensioenplein. Wat biedt het je?

 • Je ziet direct hoe je pensioen ervoor staat en wanneer je pensioen in kan gaan.
 • Je maakt makkelijk en snel je keuzes.
 • Je maakt eenvoudig berekeningen voor je pensioen. Bijvoorbeeld als je extra bijspaart of als je meer of juist minder risico wilt lopen met je pensioenbedrag.

Wat verandert er?

Voor werknemers

Voor jou verandert er weinig. Je pensioenregeling blijft zoals die was. Wel vind je de informatie over je pensioenregeling op een andere website en wijzigen onze contactgegevens. Berichten ontvang je voortaan uit naam van a.s.r. Dit zijn de wijzigingen:
 • Mijn Pensioenplein

  Mijn Pensioenplein is de vernieuwde persoonlijke omgeving voor medewerkers. Hier vind je informatie over je pensioenregeling, wat er gebeurt met je pensioen op belangrijke momenten in je leven en zie je je persoonlijke gegevens. Ook vind je er de Pensioenverkenner. Hiermee bereken je eenvoudig wat er gebeurt met je pensioen als je extra bijspaart of als je meer of juist minder risico wilt lopen met je pensioenbedrag. Ook kun je wijzigingen doorgeven.
  Log in op Mijn Pensioenplein.

 • Oude pensioenregeling/(koopsom)polis bij De Amersfoortse verandert niet 

  Alleen de pensioenregeling met de naam Werknemers Pensioen bieden wij aan onder de naam van a.s.r.
  Pensioenpolissen die niet onder Werknemers Pensioen vallen, maar onder het oude administratiesysteem van De Amersfoortse, en de producten voor inkomen en zorg blijven aangeboden worden onder de naam Amersfoortse. Mogelijk dat deze pensioenpolissen in de toekomst wel worden ondergebracht bij het Werknemers Pensioen van a.s.r. Daarover ontvangt u dan van ons bericht.
 • Contactgegevens

Voor werkgevers

Juridisch wijzigt er niets: ASR Levensverzekering N.V. is en blijft de officiële aanbieder van het Werknemers Pensioen. De voorwaarden en administratieve systemen van het Werknemers Pensioen blijven hetzelfde. Dat geldt ook voor de service en persoonlijke aandacht die je gewend bent bij het Werknemers Pensioen. Je berichten en post ontvang je voortaan alleen uit naam van a.s.r. en er wijzigen een paar zaken: