Welkom bij a.s.r., de nederlandse verzekeringsmaatschappij voor alle verzekeringen

Het Werknemers Pensioen van De Amersfoortse is veranderd in het Werknemers Pensioen van a.s.r. Berichten die je ontvangt over je pensioen, ontvang je dan voortaan onder de naam van a.s.r. en niet langer onder de naam van De Amersfoortse. Ook introduceren we een vernieuwde persoonlijke omgeving voor werknemers: Mijn Pensioenplein. Daarmee maken wij het inzicht en overzicht in pensioenopbouw duidelijker en makkelijker. 

Waarom a.s.r.?

Wij bieden vanaf nu al onze pensioenproducten, waaronder het Werknemers Pensioen, aan onder één naam: a.s.r. Daarmee kunnen wij beter inspelen op toekomstige ontwikkelingen. En kunnen wij blijvend een concurrerend product bieden dat aansluit bij de wensen van werkgever en werknemer.

Inzicht in je pensioen

Vier op de tien mensen weten niet hoeveel pensioen ze later krijgen. Toch werk je gemiddeld één dag per week voor je pensioen. Wij vinden het belangrijk dat je dus ook inzicht hebt in je pensioen. Daarom hebben wij in juli 2017 Mijn Pensioenplein geintroduceerd. Wat biedt het je?

  • Je ziet direct hoe je pensioen ervoor staat en wanneer je pensioen in kan gaan.
  • Je maakt makkelijk en snel je keuzes.
  • Je maakt eenvoudig berekeningen voor je pensioen. Bijvoorbeeld als je extra bijspaart of als je meer of juist minder risico wilt lopen met je pensioenbedrag.

Wat verandert er?

Voor werknemers

Voor jou verandert er weinig. Je pensioenregeling blijft zoals die was. Wel vind je de informatie over je pensioenregeling op een andere website en wijzigen onze contactgegevens. Berichten ontvang je voortaan uit naam van a.s.r. Dit zijn de wijzigingen:
  • Mijn Pensioenplein toon

  • Oude pensioenregeling/(koopsom)polis bij De Amersfoortse verandert niet  toon

  • Contactgegevens toon

Voor werkgevers

Juridisch wijzigt er niets: ASR Levensverzekering N.V. is en blijft de officiële aanbieder van het Werknemers Pensioen. De voorwaarden en administratieve systemen van het Werknemers Pensioen blijven hetzelfde. Dat geldt ook voor de service en persoonlijke aandacht die je gewend bent bij het Werknemers Pensioen. Je berichten en post ontvang je voortaan alleen uit naam van a.s.r. en er wijzigen een paar zaken: