Het kan gebeuren dat je een oude polis tegenkomt, van jezelf of na het overlijden van een dierbare, en niet weet bij wie die nu in beheer is. Door de jaren heen zijn veel verzekeraars overgenomen door of samengegaan met andere verzekeraars.

Wil je weten of a.s.r. een oude polis in beheer heeft? En of deze nog actief is? Dan helpen we je daar graag bij.

Is het een uitvaartverzekering?

Bij een oude polis waarvan de verzekeraar mogelijk niet meer bestaat, gaat het vaak om een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering keert uit bij het overlijden van de verzekerde, wat de leeftijd van die persoon ook is. 

Zo herken je een uitvaartverzekering
Een uitvaartverzekering herken je aan verschillende elementen op het polisblad. De kans is groot dat het een uitvaartverzekering is als: 

  • Er wordt vermeld dat de verzekering alleen uitkeert als de verzekerde overlijdt.
  • Er geen einddatum bekend is.
  • Het verzekerde bedrag van een (oude) uitvaartverzekering enkele honderden guldens of euro’s tot ongeveer 10.000 gulden of euro is.
  • De premie van een (oude) uitvaartverzekering is vaak laag: van een aantal cent per week tot een paar gulden (later euro) per maand.

Het is waarschijnlijk een uitvaartverzekering
Alle uitvaartverzekeringen van a.s.r. lopen via Ardanta, een merk van a.s.r. Op de pagina Oude polissen van Ardanta vind je meer informatie. Op die pagina staat een lijst met oude verzekeraars en zie je welke verzekeraars door Ardanta zijn overgenomen of met Ardanta zijn samengegaan.

Komt de verzekeraar die op de polis staat voor in de lijst? Dan vraag je via de pagina Oude polissen meer informatie op en kun je nagaan of de verzekering nog actief is.

  • Wat als het geen uitvaartverzekering is? toon
  • Wat als a.s.r. de oude polis niet in beheer heeft? toon