Zo bereken jij jouw AOV-premie in 6 stappen!

Om te weten hoeveel een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kost, stellen wij een aantal vragen. Deze vragen bepalen ook de zaken waar jij voor verzekerd bent en de hoogte van jouw premie. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger je premie. Wat een AOV precies kost, hangt volledig af van jouw situatie en de wensen die je hebt. Je kunt invloed uitoefenen op de hoogte van je premie bij stap 3, 4 en 5.

1. Wat is je beroep?

Vul hier je beroep in. Staat die er niet tussen? Kies dan een beroep dat er het beste bij past.

2. Wat is je geboortedatum?

Vul je geboortedatum in.

3. Welk bedrag wil je verzekeren? 

Vul een bruto jaarbedrag in. Dit mag maximaal 90% van jouw bruto gemiddelde inkomen zijn. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de premie is.

4. Hoeveel dagen kun je zonder uitkering?

Hoeveel dagen kun je financieel overbruggen als je niet meer kan werken? Wij noemen dit ook wel wachtdagen of de eigenrisicotermijn. Je hebt de keuze uit: 30, 60, 90 en 180 dagen. Hoe langer je zonder uitkering kan, hoe lager je premie zal zijn.

5. Hoelang zou je een uitkering willen?

Je kunt kiezen voor een uitkeringsduur tot de eindleeftijd (pensioenleeftijd) of voor een uitkeringsduur die beperkt is tot maximaal 2 of 5 jaar. De premie is dan lager, maar je risico’s zijn hoger.

6. Bereken je premie

Wanneer je op bereken je premie klikt, krijg je de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen te zien die het beste bij jou passen.

Wij helpen je graag