Home Zakelijk Alles over de AOV Arbeidsongeschiktheid en uitval voorkomen

Arbeidsongeschiktheid wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Met een AOV van a.s.r. krijg je niet alleen een uitkering als je uitvalt, maar helpen we je ook om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Je kunt veel doen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen, ook als je nog geen klachten hebt. Zo mag je met een AOV gebruikmaken van diensten die je helpen om uitval te herkennen en te voorkomen.

Lees meer over arbeidsongeschiktheid voorkomen
Welke diensten bieden wij aan om uitval te voorkomen? 
Als ondernemer vertrouw je voor je inkomsten volledig op je lichaam, geest en bedrijf. Daarom staan we altijd voor je klaar met onze kennis, ervaring en een aantal slimme diensten die je helpen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen: 
Persoonlijke Gezondheidscheck

Ieder jaar kan je als ondernemer gratis een uitgebreide Persoonlijke Gezondheidscheck laten doen. Hiermee worden risicovolle leefstijlpatronen, veelvoorkomende ziektes, lichamelijke en psychische klanten gesignaleerd en werkomstandigheden in kaart gebracht. Zo weet jij wat je kan verbeteren om gezond te blijven ondernemen.

Zzp'er Richard van Driel over Persoonlijke Gezondheidscheck

Zzp'er Richard van Driel maakte ook gebruik van de gratis Persoonlijke Gezondheidscheck. Hij hoopte vooral bevestigd te zien dat het met zijn gezondheid wel goed zat. En keek daarom wel verbaasd op toen bleek dat zijn cholesterol en bloeddruk te hoog waren. Het was het zetje dat hij nodig had om het hardlopen weer op te pakken.
BedrijfsProfiel

Het BedrijfsProfiel is een praktische, korte, maar krachtige analyse van de aandachts- en verbeterpunten in jouw bedrijfsvoering. Je wordt hierin begeleid door een coach van een onafhankelijke organisatie. Samen maak je een plan van aanpak per aandachtspunt. Zo kom je tot nieuwe inzichten die jou en je bedrijf verder kunnen helpen.

OndernemersProfiel

Het OndernemersProfiel is een analyse die wordt uitgevoerd door een onafhankelijke organisatie. Via deze analyse worden jouw sterke kanten en ontwikkelpunten als ondernemer in kaart gebracht door een ondernemerscoach. De coach, die tevens ook ervaringsdeskundige is, geeft je hierna een advies over je persoonlijke ontwikkeling en eventuele uitvalrisico's. Zo haal je het beste uit jezelf.

Preventieve hulp door arbeidsdeskundige

Heb je behoefte aan steun of hulp omdat het even wat minder gaat? Een arbeidsdeskundige is een specialist die jouw behoefte in kaart brengt en samen met jou jouw hulpvraag of de steun die je op dat moment nodig hebt bepaald.

Hoe kun je zelf arbeidsongeschiktheid voorkomen? 

Je kunt veel doen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen, ook als nog geen klachten hebt. Natuurlijk wil jij als ondernemer of zzp’er fysieke klachten voorkomen. Want als je eenmaal last hebt van bijvoorbeeld je schouders of je rug, dan kom je er niet zo makkelijk meer van af. En regelmatig leiden dit soort klachten uiteindelijk tot arbeidsongeschiktheid. Een fysiotherapeut kan jou preventief helpen, bijvoorbeeld door eens goed te kijken naar je werkhouding!

Ook is het belangrijk om een goede werk en privébalans te hebben. Als ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk tijd in je bedrijf stoppen, maar als je te veel uren of dagen achter elkaar werkt of te veel drukt ervaart, kun je last krijgen van werkstress. Ontspanning is ook heel belangrijk. Door beter op te letten op je werk-privé balans en vaker te ontspannen verklein je het risico dat je klachten krijgt door stress.

Wij helpen je graag