“De ontwikkelingen binnen de grafische wereld zijn niet meer bij te houden” 

Leo merkte dat hij steeds meer piekerde en slechter sliep. Hij kreeg last van vermoeidheid en concentratieproblemen. Er is binnen de grafische wereld steeds meer concurrentie, en daar had Leo, een traditioneel geschoolde grafisch vormgever, last van. Zijn opdrachten liepen terug en daardoor ook zijn zelfvertrouwen. Hij zat in een vicieuze cirkel en moest daaruit.

Samen kijken naar het bedrijfsverloop

Nadat Leo zich bij De Amersfoortse had gemeld omdat hij bang was dat hij het binnenkort echt niet meer aan zou kunnen, ging een arbeidsdeskundige van De Amersfoortse op bezoek bij het bedrijf van Leo. “Samen hebben we naar het bedrijfsverloop door de jaren heen gekeken en naar waar hij ‘de boot had gemist’. Op basis van dat gesprek kon ik bepalen waar er hulp nodig was.”

Kernkwaliteiten ontdekken

De arbeidsdeskundige adviseerde de Leo een coaching- en begeleidingstraject. Hierbij ontdekte Leo onder andere waar zijn kernkwaliteiten liggen. Ook leerde hij focus aan te brengen op één kernactiviteit. En hij leerde hoe hij zijn acquisitie sterker kon aanpakken.

Een herkenbare plek in de markt

Leo concentreert zich nu op het maken van infographics voor de zakelijke markt in Eindhoven e.o. Het geeft hem een eigen en herkenbare plek in deze markt. Hij heeft een geheel nieuwe website gemaakt met enkele voorbeelden van zijn werk. Er is zakelijk weer duidelijk perspectief.

Leo is erg blij dat hij dit begeleidingstraject kreeg. Hij voelt zich weer sterk en optimistisch over zijn kansen. En heeft veel geleerd over klantenwerving, waardoor hij nu zijn kansen ziet en die weet te verzilveren. 

Wij helpen je graag