“Doordat ik constant met pijn rondloop, doe ik mijn werk niet meer met plezier” 

Door steeds erger wordende artrose-klachten aan zijn handen en schouders en daarnaast ook nog eens het verschuiven van de AOW-leeftijd, overziet Hans niet meer hoe hij de eindstreep kan halen. Hij vraagt daarom om hulp van een arbeidsdeskundige van a.s.r.

In het afgelopen halfjaar was Hans namelijk al twee keer twee weken niet in staat om te werken, door de pijnklachten. De arbeidsdeskundige ziet ook al snel in dat deze situatie voor Hans niet vol te houden is. Daarom kijkt hij samen met Hans naar omscholingsmogelijkheden.

Op zoek naar een duurzame oplossing

Hans is in eerste instantie nogal huiverig voor omscholing, maar al snel komen zij bij de mogelijkheid om Hans om te scholen naar Adviseur Energie. Isolatieadvies maakte namelijk altijd al onderdeel uit van het kozijnenadvies van Hans, dus deze omscholing ligt wel in zijn straatje. Hans stelt vanaf nu (tegen betaling) energiebesparingsrapporten op, zowel voor bedrijven als particulieren. Hij regelt hierbij ook de inkoop van de kozijnen. De vervolgopdracht zet hij vervolgens door aan een onderaannemer. 

Hans blijft dus wel werkzaam binnen het voor hem bekende vakgebied van kozijnen, maar kan dit werk tot aan zijn pensioen volhouden. Arbeidsongeschiktheid is voorkomen en Hans werkt weer met plezier.

 

Wij helpen je graag