Waar kun je in beleggen bij a.s.r?

Bij Doelgericht beleggen kun je kiezen uit 3 ASR Vooruit Mixfondsen. Dat is lekker overzichtelijk. Een mixfonds is samengesteld uit verschillende beleggingsfondsen, zoals aandelen- en obligatiefondsen. Daardoor is je geld gespreid over heel veel verschillende beleggingen. De samenstelling van de ASR Vooruit Mixfondsen wordt getoetst aan ons duurzaamheidsbeleid. 

a.s.r. behoort wereldwijd tot de 10% meest duurzame verzekeraars

Zo dragen de fondsen bij aan duurzame doelen

De ASR Vooruit Mixfondsen beleggen in verschillende aandelenfondsen en obligatiefondsen. Alle fondsen van ASR Vooruit BV voldoen aan het a.s.r. duurzaam beleggingsbeleid. Dit betekent niet dat alle fondsen waarin belegd wordt alleen maar als doel hebben om in duurzame beleggingen te investeren. Ook het uitsluiten van de wapen- en tabaksindustrie valt onder het beleggingsbeleid. Daarnaast is het beleggen in financieel aantrekkelijke bedrijven belangrijk. Sommige fondsen hebben daarbovenop een expliciet duurzaam doel, zoals CO2- reductie om opwarming van de aarde tegen te gaan. Dit betekent dat deze fondsen juist beleggen in organisaties die een goed klimaatbeleid voeren.

Waar ASR Vermogensbeheer (niet) in belegt

Beleggingen die beheerd worden door ASR vermogensbeheer worden beoordeeld op sociale en milieu-aspecten en op governance-criteria. De basis hiervan is het a.s.r. SRI-beleid (Socially Responsible Investment). Landen en ondernemingen die hieraan niet voldoen, worden zoveel mogelijk uitgesloten.

ASR Vermogensbeheer investeert extra in landen en ondernemingen die bijdragen aan een duurzame maatschappij. Dit zijn bijvoorbeeld landen en ondernemingen die inzetten op de energietransitie en het tegengaan van de risico’s van klimaatverandering. Maar ook gezondheidszorg en onderwijs zijn belangrijke thema’s.
 
Daarom belegt ASR Vermogensbeheer niet in de wapen-, tabak- en de gokindustrie. Ook wordt niet belegd in bedrijven die een groot deel van hun omzet halen uit nucleaire energie, steenkool, olie schalie en teerzanden. Daarnaast eist ASR Vermogensbeheer dat bedrijven waarin wordt belegd, voldoen aan internationale conventies op het gebied van mensenrechten, arbeidsrechten en milieu.

Ook belangrijk om te weten:
Meer over beleggen bij a.s.r.
  • Transparant beleggingsbeleid van a.s.r. toon
  • Zo beoordeelt a.s.r. of de beleggingen voldoen aan haar duurzaamheidsbeleid toon
  • ASR Vermogensbeheer gaat het gesprek aan met bedrijven toon
  • Hier belegt ASR Vermogensbeheer niet in toon
  • Hier belegt ASR Vermogensbeheer wél in toon
  • Over ASR Vermogensbeheer NV toon
  • Over ASR Vooruit BV toon

Beleggen brengt risico’s en kosten met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. De beleggingsonderneming ASR Vooruit BV is onderdeel van a.s.r.

Hoe anderen beleggen

Waar kun je in beleggen?