Ga naar de hoofdinhoud
Home Duurzaam schadeherstel. Een no-brainer [infographic]
Vervangen versus herstellen. Schade vervangen Stap 1: grondstoffen, stap 2: productie van materialen, stap 3: verwerking tot eindproduct, stap 4: afdanking en hergebruik/recycling, stap 5: gebruik. Schade herstellen is gebruik en reparatie.

Duurzaam schadeherstel. Een no-brainer [infographic]

15 maart 2022

Als je de cijfers kent is herstellen van schade een no-brainer. Want voor het compleet vervangen wordt een hele keten in gang gezet en dat heeft veel meer CO2-uitstoot tot gevolg dan bij herstellen! Daarom kan je bij ons kiezen voor duurzaam schadeherstel. 

Meer informatie:

Lees alles over het verschil in klimaatimpact van herstellen versus vervangen.

Duurzaam schade herstellen Duurzaam Wonen
Waarom is herstellen beter dan vervangen?

Bij a.s.r. zien we nog te vaak dat bij thuisschades alles wordt vervangen. Terwijl dat niet nodig is. Voor een aanrechtblad met een barst zou bij vervangen een hele keten in gang gezet moeten worden die heel belastend is voor mens en milieu. Want het graniet moet worden gewonnen, verscheept, tot een aanrechtblad gemaakt, ingepakt en uiteindelijk naar de klant gebracht. Terwijl de schade onzichtbaar kan worden hersteld. Dat scheelt een hoop CO2-uitstoot.

Hoeveel minder klimaatimpact heeft herstellen versus vervangen? En hoeveel plastic flesjes zouden daardoor worden bespaard? Je leest het in deze infographic.

Infographic duurzaam schadeherstel | Dit is de tijd van doen | a.s.r. doet het
Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Duurzaam Leven