Home Blogs van a.s.r. Extra aflossen? Minder rente betalen!

Extra aflossen? Minder rente betalen!

16 juni 2017

De hypotheekrente is een maandelijks terugkerende kostenpost. Door de maandlasten voor je hypotheek te verlagen, hou je meer geld over om leuke dingen te doen. Je kunt bijvoorbeeld je vakantiegeld gebruiken om (extra) af te lossen. Heb je een hypotheek bij ons en los je extra af waardoor je in een lagere risicocategorie valt, dan passen we automatisch je hypotheekrente aan. Daar hoef je niets voor te doen.

Automatische verlaging

Heb je een hypotheek bij ons? Dan betaal je rente. De rente die je betaalt over je hypotheek, is onder andere afhankelijk van de verhouding tussen het geleende bedrag en de waarde van je woning. De verhouding daartussen bepaalt in welke risicocategorie je valt. Verklein je het risico door (extra) af te lossen dan passen wij de hypotheekrente aan. Je rente wordt daarmee lager!

Extra aflossen kan dus beloond worden!

Wij kijken maandelijks of je (extra) aflossing leidt tot een lagere risicocategorie. Valt je hypotheek in een lagere risicocategorie? Dan verlagen we tussentijds je hypotheekrente. Dit doen wij automatisch. Je hoeft hier verder niets voor te doen. Dit geldt zowel tijdens de rentevaste periode als aan het einde van de rentevaste periode. Dus extra aflossen kan beloond worden!

Wil je meer informatie over de automatische renteverlaging of andere voordelen en voorwaarden van een hypotheek bij ons? Kijk dan op asr.nl of ga naar je hypotheekadviseur. Of check de video.


Meer verhalen over Hypotheek