Home Blogs van a.s.r. Helpen door te doen, ook als het financieel tegenzit

Helpen door te doen, ook als het financieel tegenzit

13 juli 2017
Het kan gebeuren dat je door omstandigheden je hypotheek niet of tijdelijk niet kunt betalen. Een scheiding, baanverlies of dubbele woonlasten kunnen leiden tot een betalingsachterstand. Heb je een hypotheek bij ons dan hoef je een betalingsprobleem niet alleen op te lossen. We zoeken in goed overleg met jou naar een passende oplossing.
Passende oplossing

Verwacht je een betalingsprobleem dan is het belangrijk dat je ons dit zo snel mogelijk laat weten. Hoe eerder, hoe beter! We gaan dan samen met jou op zoek naar een passende oplossing. Hoe wij kunnen helpen, hangt af van jouw situatie. Zo kunnen we bijvoorbeeld een betalingsregeling treffen, of de hypotheek aanpassen waardoor de maandlasten lager worden. Ons streven daarbij is dat je in je woning kunt blijven wonen. Dit is echter geen garantie.

Coaching

We kunnen je ook op andere terreinen helpen. Bij werkloosheid kunnen we een jobcoach inzetten die je helpt bij het zoeken naar een nieuwe baan. En ook kan het helpen als je meer inzicht krijgt in je uitgaven en inkomsten. Onze budgetcoach helpt je dan om het financiële plaatje in kaart te brengen. De kosten worden veelal door ons vergoed.

Om duidelijk te maken wat we precies doen, hebben we een video gemaakt waarin we uitleggen wat wij, als hypotheekverstrekker, voor je kunnen betekenen als je een betalingsprobleem hebt. Zodat je weet, dat je er niet alleen voor staat!

Omgaan met klanten die betalingsproblemen hebben

We willen er zoveel mogelijk aan doen om te zorgen dat onze klanten geen geldproblemen krijgen. Daarom hebben we voor onszelf 10 regels gemaakt over hoe we omgaan met klanten met betalingsproblemen.

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Hypotheek