Home Blogs van a.s.r. Je hypotheekofferte: snel tekenen bij het kruisje, of toch niet?

Je hypotheekofferte: snel tekenen bij het kruisje, of toch niet?

25 oktober 2018

Jouw bod op je droomhuis is geaccepteerd. In gedachten ben je je nieuwe huis al helemaal aan het inrichten. In welke kleur ga je de muren schilderen? En hoe staat jouw bank in die mooie zonnige woonkamer? Maar voordat het zover is, moet je nog wat belangrijke zaken rond maken, zoals je hypotheek. Even snel de hypotheekofferte tekenen, dus. Of misschien beter om daar iets langer de tijd voor te nemen?

Langdurige relatie

Voor een hypotheek ga je een langdurige relatie aan met je hypotheekverstrekker. Je leent een groot geldbedrag waarmee je jouw woning kunt kopen. In ruil daarvoor betaal je elke maand hypotheekrente en (afhankelijk van de hypotheekvorm die je kiest) betaal je elke maand een deel terug. Het gaat om een behoorlijk bedrag en dat betaal je elke maand, zolang je hypotheek loopt. Maar wat gebeurt er als jouw situatie verandert? Of als je jouw hypotheek wilt aanpassen? En mag je deze meeverhuizen? Kun je zomaar extra terugbetalen? En hoe werkt dat dan?

Voorwaarden verschillen per hypotheekverstrekker

De antwoorden op deze vragen zijn meestal afhankelijk van de voorwaarden van de hypotheek. En die kunnen per hypotheekverstrekker verschillen. Je vindt deze voorwaarden terug in de hypotheekofferte. Daarin staat wat de eigenschappen van de lening zijn die je hebt gevraagd en aan welke voorwaarden je moet voldoen. Goed om dat te weten voordat je tekent.

Korte filmpjes en duidelijke taal

Bijna altijd is een hypotheekofferte een lijvig document vol juridische termen. Bij a.s.r. vinden we dat als je een langdurige financiële relatie met ons aangaat, het belangrijk is dat je begrijpt waar je voor tekent. We willen je ook graag laten zien wat er allemaal kan gebeuren in al die tijd dat je klant bij ons bent. En dat doen we liever niet in moeilijke taal maar we vertellen het je graag in korte, begrijpelijke filmpjes en in duidelijke taal. Zie bijvoorbeeld ons filmpje over het taxeren van je huis voor je hypotheek.

Op de bank met je tablet

Onze offerte in duidelijke taal en met korte filmpjes kun je dus lekker thuis op de bank lezen op je tablet of je telefoon. En voor de onderdelen waar je meer uitleg over wilt, kijk je even een filmpje. Want zeg nou eerlijk: weet jij precies wat een bankgarantie is? Of wat er eigenlijk gebeurt, als je je hypotheek even niet kunt betalen, omdat je je baan kwijt bent? Wij leggen je dat graag uit. En als je toch nog vragen hebt, kan je onafhankelijke adviseur je altijd helpen. Als a.s.r. niet de beste partij is voor jouw woonwensen, dan is dat ook goed. Wij vertrouwen erop dat een goede hypotheekadviseur je altijd kan helpen met het maken van de beste keuze in jouw situatie.

Herbert Meinders

Meer verhalen over Hypotheek