Home Blogs van a.s.r. Voorkom schade door slecht weer

Voorkom schade door slecht weer

31 januari 2022

In een deel van het land geldt code oranje. Er is kans op storm en zware windstoten. Wij geven tips om te voorkomen dat je schade oploopt door het slechte weer.

  • Zet losse spullen binnen. Misschien heb je nog tuingereedschap of plantenpotten buiten staan? Deze kun je eenvoudig binnen zetten in de schuur.
  • Het is handig om je tuinmeubilair binnen te zetten, of om deze vast te zetten. Het is zonde als ze beschadigd raken door omwaaien.
  • Heb je een trampoline staan die niet ingegraven is? Maak deze dan vast aan een stevig hek of pergola. Als de wind eronder komt, kan deze wegwaaien of door je tuin gaan rollen. Door hem vast te zetten voorkom je dat hij door je raam waait.
  • Na harde wind is één van de meest voorkomende schades een omgewaaide schutting. Controleer dus of je schutting nog stevig staat. Staan de palen nog stevig in de grond en is de schutting zelf niet beschadigd?
  • Ben je in de gelegenheid om je auto onder een afdak te zetten (in een garage of onder een carport)? Dan is dat aan te raden, om te voorkomen dat er iets bovenop waait. Als je zelf geen garage hebt kun je bijvoorbeeld een parkeergarage in de buurt opzoeken.

Loop je toch schade op? Neem dan contact op met je adviseur.


Fleur Gorissen-de Paauw

Meer verhalen over Verzekeren