Home campagnes Dit is de tijd van samen doen

Steeds meer mensen leveren actief een bijdrage aan een betere wereld, zoals Stefan, Abdelhamid en Valéry. Drie inspirerende en daadkrachtige jongeren die hun mouwen opstropen voor een duurzamere, eerlijkere en socialere toekomst. We geven hun mooie initiatieven graag een podium om anderen te inspireren.

Waar heb jij invloed op?

Iedereen kan op zijn eigen manier impact creëren door te kijken wat je zelf kunt doen. Waar je zelf invloed op hebt. Of je kiest voor eerlijke kleding, je inzet voor de maatschappij, de zee schoon houdt, of nadenkt bij welke merken je verzekeringen of diensten afneemt. Dat is waardevol, hoe klein de bijdrage soms lijkt.

Ook bij a.s.r. vinden we niet alleen dat het soms anders kan, we doen het ook. We halen dan misschien geen plastic uit de oceaan, maar we investeren wel in groene energie en juist niet in de tabaksindustrie. Door ons heel bewust te zijn van de gevolgen die onze keuzes hebben, doen we bepaalde dingen wel en andere beslist niet.

En natuurlijk kiezen we ervoor met onze producten bij te dragen aan het oplossen van vraagstukken in de samenleving. Bijvoorbeeld met de Startershypotheek, de Verduurzamingshypotheek, de Doorgaan­verzekering voor ondernemers en werkgevers en a.s.r. Vitality voor een fitter Nederland.

Bekijk wat a.s.r. verder doet

Nederland doet het

Voor ons is het de tijd van doen. En daarin staan we gelukkig niet alleen. Daarom geven we graag tips over wat je zelf kunt doen om duurzamer te leven.

'Deze 5 stappen zette ik richting een duurzaam leven'

Merel Wildschut van De Groene Meisjes gooide 10 jaar geleden het roer om. De buitenwereld noemt haar levensstijl vaak vegan. Zij kiest zelf liever voor het woord 'duurzaam'. "Het gaat voor mij verder dan alleen geen dierlijke producten eten. Het gaat over de aarde zo min mogelijk belasten.”

Lees meer
Iets kapot? Ga er mee naar een Repair Café

Je kunt langer met je spullen doen door kapotte dingen te laten repareren. Dat kan bijvoorbeeld bij een Repair Café. Er is er vast wel eentje bij jou in de buurt.

Lees meer