Wijzigingen van je pensioen 

Op deze pagina vind je alles over het aanpassen van je pensioen. Je leest hoe je een wijziging voor je pensioen doorgeeft. Maar ook door welke wijzigingen van de overheid jouw pensioen de laatste jaren veranderd is.

Veel wijzigingen krijgen we automatisch door. Van je werkgever bijvoorbeeld. En als je verhuist of trouwt, krijgen we dat door van de gemeente. Wil je een andere wijziging doorgeven? Dat doe je via je account bij ons. Je logt eenvoudig in met je DigiD.

Wijzigingen overheid

De overheid heeft de laatste jaren best veel veranderd aan de regels voor pensioen. Soms hebben die invloed op jouw pensioen. Soms niet. Heb je een pensioen bij a.s.r. en verandert er iets in jouw pensioenregeling? Dan krijg je daarover altijd bericht van ons.

Wat is er veranderd?

Hieronder vind je wat er de laatste jaren is gewijzigd door de overheid. In het dossier op je persoonlijke pagina staan de brieven die we je hierover hebben gestuurd. Daar kan je altijd terugvinden of een wijziging ook voor jou gold.

  • Wijzigingen 2018 toon
  • Wijzigingen 2015 toon

Bekijk in het dossier op jouw persoonlijke pagina welke wijzigingen voor jou gelden.

Heb je nog vragen?

Blijf deze pagina in de gaten houden voor informatie over de wettelijke wijzigingen en de wijzigingen in onze pensioenen. Heb je vragen, neem contact op met je adviseur of via ons contactformulier.

Wijziging van pensioenregels