Welkom bij a.s.r.

Wij gebruiken technieken in de site die niet worden ondersteund door jouw browser. Wij ondersteunen wel alle laatste versies van Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Wijziging van pensioenregels

De overheid heeft sinds 1 januari 2015 de regels voor pensioenen versoberd. Dat kan ook gevolgen hebben voor jouw pensioenregeling. Zo mag je minder pensioen opbouwen. En verdien je meer dan € 101.519? Dan bouw je over het deel daarboven geen pensioen meer op. Daarnaast wordt de aow-leeftijd de komende jaren verhoogd. In veel pensioenregelingen is daarom de pensioenleeftijd al aangepast naar 67 jaar.

In de meeste pensioenregelingen wordt standaard een ouderdomspensioen en partnerpensioen opgebouwd. Heb je geen partner? Of heeft je partner zelf een goede pensioenregeling? Dan kun je ervoor kiezen om het partnerpensioen of een deel van het partnerpensioen uit te ruilen voor een hoger ouderdomspensioen. Is er geen of weinig partnerpensioen geregeld als je komt te overlijden na je pensioendatum? Of stopt het partnerpensioen als je uit dienst gaat bij je werkgever? Dan kun je je ouderdomspensioen juist uitruilen voor (extra) partnerpensioen.

Heb je nog vragen?

Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Bellen kan op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur op (030) 257 42 66. Je kunt ook ons contactformulier invullen. Wij helpen je graag.