Welkom bij a.s.r.

Wij gebruiken technieken in de site die niet worden ondersteund door jouw browser. Wij ondersteunen wel alle laatste versies van Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Wijziging van pensioenregels

De overheid heeft sinds 1 januari 2015 de regels voor pensioenen versoberd. Dat kan ook gevolgen hebben voor jouw pensioenregeling. Zo mag je minder pensioen opbouwen. En verdien je meer dan € 101.519? Dan bouw je over het deel daarboven geen pensioen meer op. Daarnaast wordt de aow-leeftijd de komende jaren verhoogd. In veel pensioenregelingen is daarom de pensioenleeftijd al aangepast naar 67 jaar.

Als je gaat scheiden of uit elkaar gaat moet je afspraken maken over de verdeling van het opgebouwde pensioen tijdens de relatie. Wettelijk gezien heeft je ex-partner recht op de helft van je ouderdomspensioen. Als je een andere verdeling wilt, is het verstandig om de afspraken die jullie maken vast te leggen bij een advocaat of notaris. Deze keuzehulp kan je helpen om de verklaring op te stellen.

Heb je nog vragen?

Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Bellen kan op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur op (030) 257 42 66. Je kunt ook ons contactformulier invullen. Wij helpen je graag.