Ga naar de hoofdinhoud

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) geeft een ondernemer of zzp'er zekerheid. Maar hoe sluit je een arbeidsongeschiktheidsverzekering af en waar moet je aan denken? Wij helpen je een handje! Een AOV sluit je bij ons af met een onafhankelijk adviseur. We leggen je uit hoe dit werkt.

Een AOV aanvragen, zo gaat dat met behulp van een adviseur

Een AOV sluit je af via een onafhankelijk adviseur. Die kan veel beter inschatten wat goed werkt voor jou. En dat vinden we belangrijk bij a.s.r. Zo weet je tenminste dat je verzekerd bent voor precies dat wat nodig is. Niets meer, niets minder. Bovendien neemt je adviseur je veel administratieve zaken uit handen. Fijn toch? Zo kun jij je focussen op het echte werk! Deze stappen en keuzes maak je bij het afsluiten van een AOV.

1. Oriënteer en bereken je premie

Je kunt uiteraard eerst zelf zoeken naar een AOV die bij jou past. Er zijn verschillende verzekeraars die arbeidsongeschiktheids-verzekeringen aanbieden. Welke spreken jou aan? Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je AOV en zorg in één verzekering onder te brengen. Het is ook nuttig om te berekenen wat een bepaalde AOV je maandelijks zou kosten. Je sluit niet elke dag een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Daarom bieden wij je ook de mogelijkheid vragen te stellen tijdens een vrijblijvend informatiegesprek.

2. Maak een afspraak met een adviseur

Een onafhankelijk adviseur of ‘inkomensadviseur’ helpt je bij de keuze voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering, het sluiten ervan én advies en bemiddeling in de periode dat je verzekerd bent. Hij brengt jouw situatie en wensen in kaart en geeft je advies in een overzichtelijk rapport waarin verschillende scenario’s staan beschreven. Op die manier krijg je een goed inzicht in jouw financiële situatie en de risico’s op arbeidsongeschiktheid. 

3. Ga op zoek naar een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering

Jouw adviseur gaat voor jou op zoek naar een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering. Hij vergelijkt bijvoorbeeld de voorwaarden van verschillende verzekeraars. En probeert voor jou de meest gunstige premie te vinden. Als jullie het samen eens zijn, dan vraagt hij de verzekering aan bij de gekozen verzekeraar en controleert daarna alle documenten.

4. Stel je arbeidsongeschiktheidsverzekering op maat samen

Bij het afsluiten van een AOV krijg je te maken met een aantal keuzes:

  • Hoe wil je dat we jouw arbeidsongeschiktheid beoordelen? Je kunt bij ons kiezen uit beroepsarbeidsongeschiktheid of passende arbeid.
  • Hoeveel geld wil je dat we uitkeren? Je kunt bij ons tot 90% van je inkomen verzekeren. Je kunt ook kiezen voor een lager inkomen dan je op dit moment verdient.
  • Hoe lang kun je het uitzingen zonder een uitkering van ons? Hoe langer je zonder een uitkering kan, hoe minder premie je betaalt.
  • Hoe lang wil je dat we uitkeren? Standaard keren we uit tot een eindleeftijd van 67 jaar. Kies je voor een lagere eindleeftijd dan de standaard? Dan betaal je minder premie.

Lees ook: AOV-begrippen uitgelegd

5. Vul de gezondheidsverklaring in

Bij het afsluiten van een AOV wordt één zeer belangrijke vraag gesteld. We kijken niet alleen naar je leeftijd en je beroep - we kijken ook naar jouw gezondheid. Daarom vragen wij je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Daarop geef je aan wat jouw gezondheidsgeschiedenis is en op basis van je gezondheidsverklaring bepaalt een medisch adviseur of we nog aanvullende informatie nodig hebben. 

Lees ook: Zo verloopt de medische acceptatie bij a.s.r.

Wij helpen je graag
AOV vergelijken AOV met 2 of 5 jaar uitkering Flexibele AOV AOV voor zware beroepen Doorgaanverzekering Wat is verzekerd? Welk bedrag is verzekerd? Wat doet de arbeidsdeskundige? Wat wordt de hoogte van de uitkering? Hoe werkt een AOV? Heb ik een AOV nodig? Wat kost een AOV? Alles over de AOV