De kranten staan er vol mee. Het aantal werknemers met een burn-out blijft groeien en dat kost de samenleving en werkgevers jaarlijks miljarden euro’s. Ook in jouw bedrijf heb je misschien al eens met burn-out te maken gehad. Maar wat is burn-out eigenlijk? En hoe kun je het voorkomen? Je leest het hier.

Wat is een burn-out?
Een burn-out treedt op bij langdurige overbelasting door stress. Als je lichaam geen kans krijgt om te herstellen van spanning, ontstaan fysieke en mentale klachten. Veel medewerkers negeren zulke waarschuwingen.  Hun lichaam past zich aan het verhoogde stressniveau aan, maar kan dat niet volhouden. En dan storten mensen plotseling in. Ze zijn helemaal opgebrand en iedere prikkel is te veel. Dát is burn-out. 
Weet jij hoe druk je medewerkers zijn?
Hoe herken je een burn-out?
Een burn-out ontstaat niet van de 1 op de andere dag. Je medewerker is gestresst, zit niet lekker in zijn vel en gaat zich anders gedragen. Lees hier hoe je een burn-out bij je medewerkers kunt herkennen.
Tips om burn-out te voorkomen
Een medewerker met een burn-out kost je als werkgever al gauw € 60.000. Wat kun je als werkgever doen om een burn-out bij je medewerkers te voorkomen? Lees onze tips!
Met onze ziekteverzuimverzekering verzeker je de verzuimkosten in deze eerste 2 jaar. Ook de kosten van ziekte door een burn-out zijn verzekerd. Daarbij kun je rekenen op onze uitgebreide ondersteuning bij het voorkomen of terugdringen van verzuim binnen jouw bedrijf.
Wij helpen je graag