Home Blogs van a.s.r. Bespaar jij al op je energierekening en woonlasten?

Bespaar jij al op je energierekening en woonlasten?

01 juli 2020

Met duurzame investeringen in je huis bespaar je op je energierekening en woonlasten en wordt ook het milieu gespaard. Bovendien laat een investering in veel gevallen de waarde van je huis stijgen en ervaar je meer wooncomfort.  Ben jij klaar om te gaan besparen?

Een energiezuinig huis kan je veel voordeel opleveren: een lagere energierekening, meer wooncomfort en een bijdrage aan een beter milieu. Met een verbouwing of met kleine aanpassingen kun je je huis al energiezuiniger maken. Er bestaat ook een energie-neutrale of nul-op-de-meter woning, al komen deze huizen nog niet zo vaak voor. Hierbij geldt: wat je gebruikt, wek je zelf op. Voor aanpassingen aan bestaande woningen kan je hypotheekverstrekker je onder gunstige voorwaarden een extra lening bieden. Zo verminder je dus ook je woonlasten.

Energiebesparende maatregelen

Waar moet je aan denken bij energiebesparende maatregelen voor je huis?

  • Isolatie van spouwmuur, dak, leidingen en vloer
  • HR ++ of triple glas
  • Zonnepanelen
  • Warmtepomp
  • Zonneboiler

Ga je een huis kopen of ben je van plan om je hypotheek over te sluiten? Energiebesparende voorzieningen mag je met je hypotheek meefinancieren tot 106% van de marktwaarde van je nieuwe woning. De marktwaarde is de door een taxateur vastgestelde waarde. Bij het duurzaam verbouwen van je woning en bij een toetsingsinkomen boven de € 33.000 kan tot € 9.000 buiten beschouwing gelaten worden voor de berekening van je financieringslast. Dit mag je dus extra lenen bovenop het maximale bedrag dat je mag lenen op basis van je inkomen. Bij een a.s.r. hypotheek bieden we standaard een Verduurzamingshypotheek van € 9.000. Heb je meer nodig? Dan kun je met de Verduurzamingshypotheek € 25.000 extra lenen, als je dat met jouw inkomen kunt betalen en de totale lening niet hoger is dan 106% van de woningwaarde. 

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Duurzaam wonen