Home Blogs van a.s.r. Bespaar jij al op je energierekening en woonlasten?

Bespaar jij al op je energierekening en woonlasten?

25 oktober 2017

Met duurzame investeringen in je huis bespaar je op je energierekening en woonlasten en wordt ook het milieu gespaard. Bovendien laat een investering in veel gevallen de waarde van je huis stijgen en ervaar je meer wooncomfort.  Ben jij klaar om te gaan besparen?

Een energiezuinig huis kan je veel voordeel opleveren: een lagere energierekening, meer wooncomfort en een bijdrage aan een beter milieu. Met een verbouwing of met kleine aanpassingen kun je je huis al energiezuiniger maken. Er bestaat ook een energie-neutrale of nul-op-de-meter woning, al komen deze huizen nog niet zo vaak voor. Hierbij geldt: wat je gebruikt, wek je zelf op. Zowel voor aanpassingen aan je bestaande woningen als bij de aanschaf van een energie-neutraal huis kan je hypotheekverstrekker je gunstige voorwaarden bieden. Zo verminder je dus ook je woonlasten.

Energiebesparende maatregelen

Waar moet je aan denken bij energiebesparende maatregelen voor je huis?

  • HR combi ketel
  • Isolatie van spouwmuur, dak, leidingen en vloer
  • HR ++ beglazing
  • Energiezuinige kozijnen, deuren of daarmee gelijk te stellen; constructieonderdelen
  • Energiezuinige ventilatie
  • Warmtepomp
  • Warmteterugwinning (WTW)
  • Zonneboiler of zonnepanelen

Met de WelThuis hypotheek van a.s.r. leen je onder aantrekkelijke voorwaarden geld voor het verduurzamen van je huis. Het financieren van energiebesparende maatregelen is zowel bij nieuwbouw als bij een verbouwing van een bestaande woning mogelijk. Het bedrag dat je gebruikt voor energiebesparende voorzieningen is mee te financieren tot 106% van de marktwaarde. De marktwaarde is de door een taxateur vastgestelde waarde. Bij het duurzaam verbouwen van je woning en bij een toetsinkomen boven de € 33.000 kan er tot € 9.000 buiten beschouwing gelaten worden voor de berekening van je financieringslast. Dat betekent dat je hierdoor op basis van je inkomen meer financiering kunt krijgen dan zonder energiebesparende maatregelen. Bij een energie-neutrale woning met eenzelfde toetsinkomen is dit zelfs € 25.000. Vraag je hypotheekadviseur hoeveel jij kunt besparen.

Duurzaamheid Hypotheek
Christel van Capelleveen