Home Blogs van a.s.r. Regel nu je potje voor energiebesparing

Huis kopen? Regel nu je potje voor energiebesparing!

05 september 2019

Pas als je in je nieuwe huis woont, merk je dat het tocht in huis. Of dat je energierekening hoger is dan je had ingeschat. Misschien wil je dan toch een HR-ketel of dubbel of zelfs triple glas? Maar heb je daar nog wel budget voor na die verhuizing? Als je slim bent, heb je bij je hypotheek budget geregeld voor energiebesparende maatregelen. In dat geval heb je na de verhuizing tijd om te beslissen wat je wilt doen.

Wanneer leen je extra geld voor zonnepanelen of dubbel glas?

Bij je hypotheekaanvraag kun je alvast extra geld reserveren voor energiebesparende maatregelen. Bij a.s.r. kan dit met een Verduurzamingshypotheek. Het aanvragen kost niets extra en je hebt geen offertes nodig. Je hoeft dus nog helemaal niet te weten welke energiebesparende maatregelen je wilt. Je beslist alleen hoeveel geld je hiervoor wilt reserveren. Met de a.s.r. Verduurzamingshypotheek heb je daarna 2 jaar de tijd om dit geld op te nemen voor het treffen van energiebesparende maatregelen.

Wat kost het?

Het aanvragen van de dit potje voor energiebesparing kost niets extra.  Over het geld dat voor jou is gereserveerd betaal je rente, maar over het geld dat je niet hebt gebruikt ontvang je ook weer een rentevergoeding. Bij de Verduurzamingshypotheek van a.s.r. is de rente die je betaalt even hoog als de rentevergoeding die je krijgt. Je betaalt dus alleen rente over het geld dat je hebt gebruikt. Daarnaast moet je de lening natuurlijk wel terugbetalen. Bij a.s.r. doe je dat in 15 jaar.

Nu regelen om straks te besparen

Het aanvragen van je hypotheek is dus het moment om een potje te regelen om straks je nieuwe woning energiezuiniger te maken. Ook al heb je op dat moment geen zin of tijd om je in energiebesparing te verdiepen. Pas later, als de verhuizing achter de rug is, hoef je te beslissen welke maatregelen je wilt om energie te besparen. Ga je binnenkort een huis kopen? Vraag je adviseur dan naar de mogelijkheden voor een energiebespaarbudget.

Marjolijn van der Veeken

Meer verhalen

Regel nu je potje voor energiebesparing