Home Blogs van a.s.r. Regel nu je potje voor energiebesparing

Huis kopen? Regel meteen je potje voor energiebesparing!

01 september 2020

Pas als je in je nieuwe huis woont, merk je dat het tocht of is je energierekening hoger dan verwacht. Dan wil je toch zonnepanelen of spouwmuurisolatie, maar is het geld op door die dure verhuizing. Als je slim bent, regel je bij je hypotheek meteen budget voor energiebesparende maatregelen. Dit kan ook als je je hypotheek oversluit. Je hebt twee jaar tijd om te beslissen welke maatregelen je wilt.

Wanneer leen je extra geld voor zonnepanelen of dubbel glas?

Bij je hypotheekaanvraag kun je extra geld reserveren voor energiebesparende maatregelen. Bij a.s.r. kan dit met een Verduurzamingshypotheek. Het aanvragen kost niets extra en je hebt geen offertes nodig. Je hoeft dus nog helemaal niet te weten welke energiebesparende maatregelen je wilt. Je beslist alleen hoeveel geld je hiervoor wilt reserveren. Met de Verduurzamingshypotheek van a.s.r. heb je daarna 2 jaar de tijd om dit geld op te nemen voor het treffen van energiebesparende maatregelen.

Wil je tips en informatie over het verduurzamen van je huis en energiebesparing? Kijk dan op ons platform Duurzaam Wonen

Wat kost het?

Het aanvragen van dit potje voor energiebesparing kost niets extra.  Over het geld dat voor jou is gereserveerd betaal je rente, maar zolang je het geld niet hebt gebruikt ontvang je ook een rentevergoeding. Deze is even hoog als de rente die je betaalt. Je betaalt dus per saldo pas rente zodra je het geld gebruikt. De lening betaal je bij a.s.r. in 15 jaar terug. Naast de kosten van de lening, bespaar je dankzij de maatregelen elke maand op je energierekening. 

Nu regelen om straks te besparen

Het regelen van je hypotheek is dus hét moment om een potje te regelen om je woning energiezuiniger te maken.  Ga je een huis kopen, je hypotheek verhogen voor een verbouwing of je hypotheek oversluiten? Vraag je adviseur dan naar de mogelijkheden voor een verduurzamingshypotheek van a.s.r.

Marjolijn van der Veeken

Meer verhalen over Duurzaam wonen

Regel nu je potje voor energiebesparing