Welkom bij a.s.r.

Wij gebruiken technieken in de site die niet worden ondersteund door jouw browser. Wij ondersteunen wel alle laatste versies van Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Home producten Verzekeringen Medische beoordeling bij levensverzekering

Medische beoordeling van a.s.r.

Wil je een levensverzekering afsluiten die uitkeert als je voor de einddatum van de verzekering komt te overlijden? Dan willen we meer weten over je gezondheid. Welke informatie wij nodig hebben, hangt onder andere af van de hoogte van de uitkering bij overlijden en je leeftijd op het moment van de aanvraag.

Gezondheidsonderzoek

Hoe hoger de door jou gewenste uitkering bij overlijden, hoe uitgebreider wij je gezondheidstoestand onderzoeken. Wij kijken daarbij naar alle verzekeringen die op jouw leven zijn afgesloten of aangevraagd. Bij a.s.r. en bij andere maatschappijen. Er zijn drie soorten onderzoeken:

 • Gezondheidsverklaring toon

 • Huisartsenkeuring toon

 • Internistenkeuring toon

Beoordeling van je gezondheid

Onze medisch adviseur beoordeelt je antwoorden in de gezondheidsverklaring en de gegevens die wij van een keuringsarts hebben ontvangen. In sommige gevallen heeft de medisch adviseur nog extra informatie nodig om een goede beoordeling te kunnen maken. In die gevallen kan de adviseur met jouw toestemming bijvoorbeeld vragen om:

 • een schriftelijke toelichting op je antwoorden
 • een gericht medisch onderzoek door een onafhankelijk arts
 • meer informatie bij je huisarts of specialist

Acceptatie van je verzekering

Afhankelijk van jouw gezondheid adviseert de medisch adviseur ons:

 • je aanvraag te accepteren tegen normale voorwaarden en een normale premie
 • je aanvraag te accepteren tegen aanvullende voorwaarden en een normale premie
 • je aanvraag te accepteren tegen normale voorwaarden en een hogere premie
 • je aanvraag te accepteren tegen aanvullende voorwaarden en een hogere premie
 • je aanvraag tijdelijk niet te accepteren
 • je aanvraag niet te accepteren

Wil je zelf eerst het advies ontvangen?

Je krijgt geen apart bericht over het medische advies. Uit de polis die we je toesturen, blijkt of en op welke manier we je aanvraag accepteren. Wil je eerst zelf het advies van de medisch adviseur ontvangen? Dan kun je dit bij de aanvraag aan ons laten weten of op je gezondheidsverklaring zetten. Je kunt ook een brief aan de medisch adviseur sturen. 

Wat als je gezondheid verandert?

Verandert je gezondheidssituatie vóórdat je weet of je aanvraag is geaccepteerd of is geweigerd? Dan ben je wettelijk verplicht dit aan ons te melden. Dit kan namelijk invloed hebben op het advies van de medisch adviseur.

Hebben we je laten weten dat jouw aanvraag is geaccepteerd? Dan hoef je een verandering in je gezondheid niet meer aan ons te laten weten.

We gaan zeer zorgvuldig om met je gegevens

Uiteraard gaan onze medewerkers binnen de medische afdeling zeer zorgvuldig om met je medische gegevens. Zij zijn gebonden aan een wettelijke geheimhoudingsplicht: 

Wil je meer weten? 

Heb je een vraag over je medische beoordeling? Neem dan gerust contact op met onze afdeling Medische Acceptatie op (030) 257 86 42. De afdeling is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur.

Heb je een klacht?

Heb je een klacht over onze medische beoordeling? Ga dan naar onze klachtenregeling en laat het ons weten.

Medische beoordeling bij levensverzekering