Ga naar de hoofdinhoud

Met de zorgverzekeringen van a.s.r. ben je verzekerd met de beste dekkingsvoorwaarden en meest uitgebreide aanvullende verzekeringen.

Onze zorgverzekeringen

Kiezen voor een gecontacteerde zorgverlener heeft meerdere voordelen:

 • Je rekening vergoeden we 100%.
 • Je schiet geen kosten voor, de zorgverlener stuurt de rekening rechtstreeks naar a.s.r.
 • Wij maken afspraken over kwaliteit, maximale wachttijden en prijs.

Wil je weten of wij een contract hebben met een zorgverlener? Zoek de zorgverlener dan op in onze Zorgzoeker.

Ruime Keuze (natura):

Ga je met de Ruime Keuze basisverzekering naar een zorgverlener zonder contract? Dan vergoeden we maximaal 85% van de rekening. Bekijk de maximale vergoedingen per zorgsoort. 
 
Eigen Keuze (restitutie):

Ga je met de Eigen Keuze basisverzekering naar een zorgverlener zonder contract? Dan vergoeden we 100% van de rekening. Tenzij de rekening onredelijk hoog is vergeleken met die van andere zorgverleners in Nederland. 

Zorgzoeker
Wil je weten of wij een contract hebben met een zorgverlener? Zoek de zorgverlener dan op in onze Zorgzoeker

Polisaanbod
Bekijk voor alle polissen van a.s.r. het overzicht van ons polisaanbod.

Bekijk alle polisvoorwaarden en vergoedingenoverzichten op onze pagina met belangrijke documenten of bekijk de zorgverzekeringskaarten.  

Een aanvullende verzekering is iets voor jou als: 

 • je regelmatig naar de fysiotherapeut gaat en een vergoeding wil voor je behandelingen bij de fysiotherapeut. 
 • je wel eens naar het buitenland gaat en een extra dekking voor spoedeisende hulp in het buitenland wil. 
 • je kinderen onder de 18 jaar hebt die extra zorg nodig hebben, zoals bijvoorbeeld orthodontie of een bril of lenzen. 

Wanneer sluit je geen aanvullende verzekering af? 
Als je geen gebruikt maakt van extra zorg en alleen een basisverzekering voldoende is voor jou.

Bij het afsluiten van je zorgverzekering geef je aan of je je kinderen meeverzekert. Dat kost je niets extra’s. De aanvullende verzekering die jij voor jezelf hebt afgesloten, geldt dan ook voor hen. Ben je al bij ons verzekerd en ben je de verzekeringsnemer? Ook dan geldt je aanvullende verzekering automatisch voor je kinderen.

Tandartskosten worden niet vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Wil je hier een vergoeding voor? Sluit dan een tandartsverzekering af.

Bekijk alle polisvoorwaarden en vergoedingenoverzichten op onze pagina met belangrijke documenten of bekijk de zorgverzekeringskaarten

Een tandartsverzekering is iets voor jou als: 

 • je naast de jaarlijkse controle ook wel eens extra behandelingen nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld het vullen van een gaatje, een gebitsreiniging, of een wortelkanaalbehandeling. 
 • je wel eens naar het buitenland gaat en een extra dekking voor spoedeisende tandheelkundige zorg in het buitenland wil.  
 • je een vergoeding wil voor behandelingen bij de mondhygiënist. 

Wanneer sluit je geen tandartsverzekering af? 

 • Als je een vergoeding wil voor orthodontie. Orthodontie wordt niet vanuit de tandarts-verzekering, maar vanuit onze aanvullende verzekeringen vergoed. Bekijk de vergoeding van onze aanvullende verzekeringen. 
 • Als je jonger bent dan 18 jaar. 

Kinderen hebben geen tandartsverzekering nodig. Kinderen tot 18 jaar zijn via de basisverzekering verzekerd voor de meeste tandartskosten, zoals: 

 • 1 keer per jaar controle, tenzij er meer nodig is;
 • gaatjes vullen;
 • verwijderen van tandsteen;
 • fluoridebehandeling;
 • röntgenfoto;
 • wortelkanaalbehandeling.
Hebben je kinderen een beugel nodig? Sluit dan een aanvullende verzekering af voor een vergoeding van orthodontie. Orthodontie wordt niet vergoed vanuit de tandartsverzekering.

Tandarts Start is door iedereen af te sluiten. Kies je voor Tandarts Extra of Uitgebreid? Dan stellen we je een aantal gezondheidsvragen voordat je deze tandartsverzekering kan afsluiten. Dit doen wij om onze tandartsverzekeringen voor iedereen betaalbaar houden.

Bekijk alle polisvoorwaarden en vergoedingenoverzichten op onze pagina met belangrijke documenten of bekijk de zorgverzekeringskaarten

Doen! Zo'n zorgverzekering van a.s.r.
Met een zorgverzekering van a.s.r. ben je verzekerd van allerlei mogelijkheden om te doen. Laat je inspireren, ontdek tips en challenges, of lees meer over hoe wij met elkaar bijdragen aan een betere wereld en het terugdringen van klimaatverandering.
Met de zorg van a.s.r.-app regel je op elk moment van de dag jouw zorgzaken, ook als wij niet bereikbaar zijn. Alles is binnen handbereik. Gezonder leven met een leefstijlcoach In de vernieuwde Zorgzoeker zoek je naar een zorgverlener bij jou in de buurt én zie je welke zorgverlener een duurzamere keuze is.
Vergoeding zoeken Zorgkosten declareren Zorgverlener zoeken Machtiging aanvragen Wachtlijstbemiddeling Kind meeverzekeren Alles over betalen Betalingsregeling Eigen risico Eigen bijdrage Maximale vergoedingen Fysiotherapie Zwangerschap Mondzorg GGZ Meer zorg a.s.r. Zorg App Zorgpas English information Buitenland Polisvoorwaarden en documenten
Aanvullende verzekeringen

Voor meer informatie over de vergoedingen en voorwaarden verwijzen we je naar onze polisvoorwaarden. Aan deze tekst kun je geen rechten ontlenen.

Tandartsverzekeringen

a.s.r. heeft 3 tandartsverzekeringen waarmee je je zorgverzekering compleet maakt. Het verschil tussen de tandartsverzekeringen is de maximale vergoeding. Voor Tandarts Extra en Uitgebreid vragen we je om enkele gezondheidsvragen in te vullen.

Wat zijn normale (preventieve, diagnostische en eenvoudige) behandelingen?

Normale behandelingen zijn: consulten (C-codes), gaatjes vullen (V-codes), verdoving (A-codes) en mondhygiëne (M-codes).
Normale behandelingen worden 100% vergoed tot het maximum van de gekozen tandartsverzekering.

Wat zijn uitgebreide behandelingen?

Uitgebreide behandelingen zijn: maken en beoordelen foto’s (X-codes), wortelkanaalbehandeling (E-codes), kronen en bruggen (R-codes), chirurgische ingrepen (H-codes), gedeeltelijke protheses (P-codes), verdoving door middel van een roesje (B-codes), kaakgewrichtsbehandelingen (G-codes), implantaten bij partiële protheses (J-codes) en tandvleesbehandeling (T-codes).
Uitgebreide behandelingen worden 75% vergoed tot het maximum van de gekozen tandartsverzekering.

Wat is spoedeisende tandheelkundige hulp in het buitenland?

Spoedeisende tandheelkundige hulp in het buitenland geldt voor behandelingen die uitgevoerd worden door een tandarts en die niet uitgesteld kunnen worden tot na terugkomst in Nederland. Planbare behandelingen worden niet vergoed. Deze vergoeding is alleen van toepassing bij een tijdelijk verblijf in het buitenland.
Spoedeisende behandelingen in het buitenland worden 100% vergoed tot het maximum van de gekozen tandartsverzekering.

Voor meer informatie over de vergoedingen en voorwaarden verwijzen we je naar onze polisvoorwaarden. Aan deze tekst kun je geen rechten ontlenen.

Eigen Keuze

Restitutiepolis

Met de Eigen Keuze basisverzekering kies je zelf naar welke zorgverlener je gaat. Je krijgt 100% vergoed bij zorgverleners met én zonder contract. De enige uitzondering is als de rekening onredelijk hoog is vergeleken met die van andere zorgverleners in Nederland.

De basisverzekering vergoedt bijvoorbeeld: 

 • Huisartsenzorg
 • Ziekenhuiszorg
 • Medicijnen
 • Verloskundige zorg en kraamzorg
   
Bekijk meer informatie op onze pagina over maximale vergoedingen.

Ruime Keuze

Naturapolis 

De Ruime Keuze basisverzekering is een scherp geprijsde naturapolis met vrije keuze voor ziekenhuizen en huisartsen. Zorgverleners met contract worden 100% vergoed en zorgverleners zonder contract worden voor maximaal 85% vergoed. 

De basisverzekering vergoedt bijvoorbeeld: 

 • Huisartsenzorg
 • Ziekenhuiszorg
 • Medicijnen
 • Verloskundige zorg en kraamzorg
Bekijk meer informatie op onze pagina over maximale vergoedingen.