Home duurzaam wonen Duurzaam inrichten en verbouwen

Duurzaam inrichten en verbouwen

Denk je na over een verbouwing, wil je een groen dak of laadpaal voor je elektrische auto? Of wil je je tuin of je huis duurzamer inrichten? Dan wil je natuurlijk weten hoe je dit het beste doet. Waar begin je, wat kost het en wat levert het op? Wij zochten het voor je uit.

Je huis duurzaam inrichten

Als je net een nieuw huis gekocht hebt, of als je gaat verbouwen, kun je je nieuwe of vernieuwde huis duurzaam inrichten. Je kunt hierbij denken aan de meubels, zoals interieurstyliste Jet, die tips geeft om mooi en duurzaam je huis in te richten. Maar ook aan verduurzamende maatregelen bij een verbouwing. Als je een uitbouw plaatst, denk dan goed na over de regenafvoer, dat voorkomt gedoe na een flinke regenbui. Wil je elektrisch rijden? Laat dan een laadpaal plaatsen bij je woning.

Een duurzame tuin

Je tuin verduurzamen is een goed idee om meerdere redenen: een goed aangelegde tuin voert overtollig regenwater goed af. En een groene tuin houdt minder warmte vast, dat is prettig als het ’s zomers een paar weken 30 graden is. Ook kun je prima een onderhoudsvriendelijke duurzame tuin aanleggen, zodat je er niet teveel werk aan hebt. Of pak het grondig aan, en start je eigen voedselbos.

Duurzaam omgaan met je spullen

Als je je huis en tuin hebt verduurzaamd, is het ook tijd om te kijken naar je consumptiegedrag. Gooi jij kapotte spullen gelijk weg, of laat je ze repareren? Je kunt het ook elf doen natuurlijk.

En als je vloer op een klein plekje schade heeft? Laat je dan je hele vloer vervangen of informeer je bij je verzekeraar of deze duurzaam hersteld kan worden? Wij hebben een netwerk van herstelpartners die dit soort schades duurzaam herstelt

Je huis duurzaam inrichten? Hoe doe je dat. 

Je kunt je huis van binnen en buiten verduurzamen. Maar denk je ook wel eens na over hoe duurzaam je interieur is? Duurzaam inrichten is dikke winst voor het milieu én je portemonnee. PorteRenee vertelt hoe zij dat thuis doen.


Zo richt je jouw huis duurzaam in
Duurzame alternatieven voor de inrichting en aankleding van je huis

Wil je je huis duurzaam inrichten? a.s.r. is trotse partner van The Substitute die staat voor het duurzame alternatief. Op hun platform helpen ze je keuzes te maken op het gebied van duurzaam verbouwen en interieur. Ook verwijzen ze naar merken voor bijvoorbeeld duurzame meubels of duurzame verf.

Naar het platform van The Substitute
Je tuin duurzaam inrichten

Behalve bij je huis kun je ook bij de inrichting van je tuin duurzame keuzes maken. En dat dit nog steeds onderhoudsvrij kan en een fijne mooie tuin kan opleveren, lees je in ons blog.

Zo zorg jij voor een onderhoudsvriendelijke én duurzame tuin

Meer tips inrichten en verbouwen