Home duurzaam wonen Duurzaam inrichten en verbouwen

Duurzaam inrichten en verbouwen

Denk je na over een verbouwing, wil je een groen dak of laadpaal voor je elektrische auto? Of wil je je tuin of je huis duurzamer inrichten? Dan wil je natuurlijk weten hoe je dit het beste doet. Waar begin je, wat kost het en wat levert het op? Wij zochten het voor je uit.

Je huis duurzaam inrichten

Als je net een nieuw huis gekocht hebt, of als je gaat verbouwen, kun je je nieuwe of vernieuwde huis duurzaam inrichten. Je kunt hierbij denken aan de meubels, zoals interieurstyliste Jet, die tips geeft om mooi en duurzaam je huis in te richten. Maar ook aan verduurzamende maatregelen bij een verbouwing. Als je een uitbouw plaatst, denk dan goed na over de regenafvoer, dat voorkomt gedoe na een flinke regenbui. Wil je elektrisch rijden? Laat dan een laadpaal plaatsen bij je woning.

Een duurzame tuin

Je tuin verduurzamen is een goed idee om meerdere redenen: een goed aangelegde tuin voert overtollig regenwater goed af. En een groene tuin houdt minder warmte vast, dat is prettig als het ’s zomers een paar weken 30 graden is. Ook kun je prima een onderhoudsvriendelijke duurzame tuin aanleggen, zodat je er niet teveel werk aan hebt. Of pak het grondig aan, en start je eigen voedselbos.

Duurzaam omgaan met je spullen

Als je je huis en tuin hebt verduurzaamd, is het ook tijd om te kijken naar je consumptiegedrag. Gooi jij kapotte spullen gelijk weg, of laat je ze repareren? Je kunt het ook elf doen natuurlijk.

En als je vloer op een klein plekje schade heeft? Laat je dan je hele vloer vervangen of informeer je bij je verzekeraar of deze duurzaam hersteld kan worden? Wij hebben een netwerk van herstelpartners die dit soort schades duurzaam herstelt

Je huis duurzaam inrichten? Hoe doe je dat. 

Je kunt je huis van binnen en buiten verduurzamen. Maar denk je ook wel eens na over hoe duurzaam je interieur is? Duurzaam inrichten is dikke winst voor het milieu én je portemonnee. PorteRenee vertelt hoe zij dat thuis doen.


Zo richt je jouw huis duurzaam in
Op deze onderhoudskosten kun je rekenen bij je koophuis

Een eigen (koop)huis. Het is een droom voor velen. Maar wat ben je eigenlijk kwijt aan onderhoud? PorteRenee zet het voor je op een rij.

PorteRenee zocht het voor je uit
Belegt jouw verzekeraar in wapenhandel?

Hoe duurzaam is jouw verzekeraar? PorteRenee dacht er nooit zo over na, tot ze ontdekte dat sommige verzekeraars zelfs nog investeren in wapens. 

PorteRenee legt het uit hoe je daar achterkomt

Meer tips inrichten en verbouwen