Home pensioen samenwonen, trouwen, geregistreerd partnerschap

Samenwonen, trouwen en geregistreerd partnerschap

Verandert er iets aan je pensioen als je trouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat of gaat samenwonen? En wanneer is je partner verzekerd van een partnerpensioen als je komt te overlijden?

Gevolgen voor je pensioen
  • Pensioen en trouwen of een geregistreerd partnerschap toon
  • Pensioen en samenwonen toon
Waar moet je nog meer op letten?
  • Als je na pensionering trouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat of gaat samenwonen, krijgt je partner na je overlijden géén partnerpensioen.
  • Bij een tweede huwelijk, geregistreerd partnerschap of tweede keer samenwonen wordt het partnerpensioen van je nieuwe partner verminderd met het bedrag dat je ex-partner krijgt aan (bijzonder) partnerpensioen. Je tweede partner krijgt dan dus niet het gehele partnerpensioen als jij overlijdt.
  • Kom je te overlijden nadat je uit dienst bent gegaan? Dan kan het zijn dat je partnerpensioen van je oude werkgever is komen te vervallen. Bijvoorbeeld omdat het partnerpensioen op risicobasis was verzekerd. Kijk hiervoor op je Uniform Pensioenoverzicht.

Heb je nog vragen?

Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Bellen kan op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur op (030) 257 42 66. Je kunt ook ons contactformulier invullen. Wij helpen je graag.

Samenwonen, trouwen, geregistreerd partnerschap en je a.s.r. pensioen