Op zoek naar de beste balans

Bij beleggen zoek je naar de beste balans tussen risico en rendement met een mooi pensioen als doel. Door beleggingen breed te spreiden, verminder je de risico’s. Vind je duurzaamheid belangrijk? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij beleggen voor jou in bedrijven die bewezen duurzaam zijn. Zo maken we samen de wereld een stukje beter.

Let op: wij geven geen advies

We helpen je graag met het geven van informatie, maar we kunnen en mogen je geen (beleggings)advies geven. Hiervoor kun je eventueel een onafhankelijke adviseur voor inschakelen.

Hoe wij beleggen

De werkgever betaalt maandelijks voor elke werknemer een pensioenpremie. Hiermee bouwt de werknemer een pensioenkapitaal op. Dit kapitaal wordt automatisch collectief belegd in duizenden aandelen en obligaties wereldwijd. Welke beleggingsvrijheid krijgt een werknemer? Waarom beleggen en niet sparen? En in welke fondsen wordt belegd? Dat lees je hieronder. 

Sparen of beleggen

Heb je over een paar jaar je geld nodig? Dan is sparen verstandig. Maar voor pensioen bouwt een werknemer over een lange periode vermogen op. Daarom wordt pensioengeld bij Doenpensioen altijd belegd. Want over een lange periode is het rendement van beleggen bijna altijd hoger. Dat komt omdat je dan langer de tijd hebt om van een eventuele crash op de beurs te herstellen.

Lifecyclebeleggen

Het zou heel vervelend zijn als vlak voordat je met pensioen gaat de beleggingen een stuk minder waard worden door een crash op de beurs. Daarom doen we aan ‘lifecyclebeleggen’.  Als een werknemer dichter bij de pensioendatum komt, wordt het beleggingsrisico afgebouwd. Er wordt dan minder in aandelen en meer in obligaties belegd. Zo worden de gevolgen van een crash op de beurs beperkt.  
 
Lees meer over lifecyclebeleggen

De fondsen

Voor het beleggen in aandelen en obligaties maken we gebruik van passief beheerde fondsen. Zo beleggen we in de belangrijkste categorieën aandelen en kredietwaardige obligaties wereldwijd. Wil je meer weten? Bekijk ons beleggingsbeleid

  • De aandelenfondsen toon
  • De obligatiefondsen toon

Je kunt ons mailen via doenpensioen@asr.nl of op werkdagen bellen tussen 9.00 en 17.30 uur op (030) 278 95 70. Of maak een belafspraak en wordt teruggebeld door één van onze specialisten.

Duurzaam

Al sinds 2007 belegt a.s.r. geen pensioenpremies meer in wapens, tabaksindustrie of kinderarbeid. We beleggen wel in groene energie. De fondsen waarin je bij Doenpensioen belegt, voldoen aan het duurzame beleggingsbeleid van ASR Vermogensbeheer. En daarmee doet a.s.r. onder verzekeraars mee in de wereldtop.  

Jouw pensioenregeling draagt dus alléén bij aan bedrijven en landen die toekomstbestendig zijn én bijdragen aan een betere wereld.  

Meer weten? 
Zo beleggen wij duurzaam 

Twee vrouwen achter de laptop | Doenpensioen | a.s.r.

Voor Doenpensioen beleggen we volgens de hoge normen die ASR Vermogensbeheer stelt aan duurzaam beleggen. Het ASR Wereld Vastgoed Aandelen Fonds voldoet pas in de loop van 2022 aan deze hoge normen. Dit fonds maakt voor een klein deel uit van de lifecycleprofielen. Het ASR Geldmarkt Fonds voldoet niet aan deze hoge normen voor duurzaamheid.

Meer over beleggen
  • Beleggingskeuzes toon
  • Wat levert het op? toon
  • De risico's toon
  • Doorbeleggen toon

Dat hangt af van de keuzes die je maakt. Maar wil je weten waar je ongeveer aan moet denken voor een instap- en een standaard pensioenregeling via Doenpensioen?

Niet gevonden wat je zocht?

Hoe werkt Doenpensioen? Uit welke modules kun je een pensioenregeling samenstellen? Welke andere keuzes zijn er om de nieuwe pensioenregeling op je wensen en mogelijk -heden aan te laten sluiten?