Snel een bankgarantie geregeld

Hoe vraag je een bankgarantie aan bij het kopen van een huis? En wat heb je er precies voor nodig? We leggen het in het kort uit:

  • Als je een huis koopt, teken je een voorlopig koopcontract. De verkoper van het huis wil op dat moment vaak zeker weten dat je het huis ook echt afneemt. Daarom moet je als koper vaak een bedrag overmaken aan de notaris. Dit noemt men de waarborgsom. Meestal is het bedrag 10% van de verkoopprijs.
  • Je kunt dit bedrag bij de notaris storten of bij de bank een bankgarantie aanvragen. Bij a.s.r. kunnen we dit snel en eenvoudig regelen. Tijdens het beoordelen van je hypotheekaanvraag, verwerken we direct ook de bankgarantie.
  • Je ontvangt bij het renteaanbod ook een akte van geldlening (contragarantie). Na ondertekening van deze akte en ontvangst van de koopakte, salarisstrook en legitimatie, stellen wij direct de bankgarantie op.
    Het is niet verplicht, maar wel handig. Je hebt namelijk dan alles overzichtelijk bij één partij en je hoeft niets extra’s te regelen.

    Meer weten? Bekijk hier de video:

Je Welthuis hypotheek sluit je af bij een onafhankelijk adviseur

Een onafhankelijk hypotheekadviseur kent zijn klanten. Dat vinden we bij a.s.r. belangrijk. Hij kan jou op maat advies geven. Zo weet je zeker dat je een hypotheek afsluit die ook echt bij jou past. Wel zo prettig.