Home pensioen doenpensioen Doenpensioen en overlijden

Doenpensioen en overlijden

Als je komt te overlijden terwijl je nog in dienst bent bij je werkgever, dan hebben je eventuele partner en kinderen recht op een nabestaandenpensioen. Op MijnDoenpensioen zie je wat de regels hiervoor zijn en hoeveel pensioen je nabestaanden krijgen. Heeft je werkgever gekozen voor teruggave van jouw pensioen bij overlijden? Dan wordt je opgebouwde pensioenkapitaal gebruikt om het nabestaandenpensioen dat je partner krijgt te verhogen. We houden rekening met de grenzen die de Belastingdienst hieraan stelt. 

Heb je een ander pensioen bij a.s.r.?
Log dan hier in
Overlijden als je uit dienst bent 

Het partnerpensioen is een verzekering. Dat betekent dat als je overlijdt nádat je uit dienst bent gegaan, je partner geen partnerpensioen van Doenpensioen via je huidige werkgever krijgt. Heb je een nieuwe werkgever? Dan is daar misschien weer een partnerpensioen verzekerd. Kijk voor meer informatie over jouw persoonlijke situatie op Mijndoenpensioen.

Restitutie: teruggave van je pensioen bij overlijden

Heeft je werkgever voor 'restitutie' gekozen in het geval van overlijden? En heb je jouw pensioenkapitaal niet overgedragen naar een andere pensioenregeling? Dan wordt je opgebouwde pensioenkapitaal gebruikt voor het partnerpensioen voor je partner. Daarbij houden we rekening met de grenzen die de Belastingdienst daaraan stelt. Wil je meer weten over restitutie bij overlijden en of dat onderdeel is van jouw pensioenregeling? Vraag het na bij je werkgever of neem contact met ons op.

Overlijden ná de pensioendatum

Overlijd je nadat je met pensioen bent gegaan? Dan krijgt degene die partner was op je datum dat je met pensioen ging, een partnerpensioen. Bij het opbouwen van je pensioenkapitaal houden we daar al rekening mee.

Wat is er geregeld voor je ex-partner?

Ben je gescheiden, dan heb je mogelijk een ex-partner die voor een deel recht heeft op jouw pensioen. Van het pensioenkapitaal wordt, nadat jij met pensioen gaat, ook een deel achtergehouden voor je ex-partner om uit te keren als jij komt te overlijden. Meer weten? Kijk bij 'Scheiden en pensioen'.

Neem dan gerust contact met ons op via mijndoenpensioen@asr.nl of bel ons tijdens werkdagen tussen 9.00 en 17.30 uur op (030) 278 95 90. We helpen je graag.