Een basisverzekering met een scherpe premie

Met de Ruime Keuze naturapolis krijg je alle zorgkosten voor zorg uit de basisverzekering vergoed áls je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. En dat zijn er ruim 40.000! Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er geen gecontracteerde zorgverlener bij jou in de buurt zit. Ook besparen we je administratieve rompslomp en gaat de nota direct naar ons.

 • Scherp geprijsde naturapolis met vrije keuze voor ziekenhuizen en huisartsen
 • Keuze uit meer dan 40.000 gecontracteerde zorgverleners
 • De meest duurzame zorgverzekering van Nederland
Iets voor jou?

Ben je op zoek naar een scherpe premie met een ruime keuze uit zorgverleners? Dan is de Ruime Keuze basisverzekering de juiste keuze voor jou. 

Met de Ruime Keuze naturapolis krijg je alle zorgkosten voor zorg uit de basisverzekering vergoed áls je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan vergoeden wij de rekening maximaal 85%.

 • Als je een voordelige premie én altijd vrije keuze voor huisartsen en ziekenhuizen wil. Wij hebben met alle huisartsen en ziekenhuizen een contract(garantie). Ook wanneer je voor de Ruime Keuze naturapolis kiest.

 • Als je de keuze wil hebben uit ruim 40.000 gecontracteerde zorgverleners.

 • Als je geen rekeningen voor wil schieten. De rekening gaat altijd rechtstreeks naar ons als je naar een zorgverlener gaat waar wij een contract mee hebben.

 • Als je vrij zorgkeuze belangrijker vindt dan de hoogte van je premie. Liever volledig vrije zorgkeuze? Kies dan voor de Eigen Keuze basisverzekering.

Wat vergoedt de Ruime Keuze basisverzekering?
De basisverzekering is voor iedereen gelijk en vastgesteld door de Nederlandse overheid. De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg, zoals:
 • Huisartsenzorg
 • Medicijnen
 • Ziekenhuiszorg
 • Kraamzorg en verloskundige zorg
Aanvullende verzekering

Niet alle zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Zo is er bijvoorbeeld geen vergoeding voor fysiotherapie vanaf 18 jaar, orthodontie of alternatieve geneeswijzen. Wil je een vergoeding voor deze zorg? Kies dan voor een aanvullende verzekering naast je basisverzekering.

Tandartsverzekering

Een groot deel van de tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering. Vanaf 18 jaar en ouder worden tandartskosten niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Je kan hiervoor een tandartsverzekering afsluiten naast je basisverzekering.

Handig om te weten
Wat kost de Ruime Keuze basisverzekering?

Met een verplicht eigen risico van € 385 betaal je voor de Ruime Keuze basisverzekering € 126,95 per maand. Wil je een lagere premie betalen? Dan kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Bekijk hieronder hoeveel je hiermee bespaart.

Eigen risico Premie per maand
€ 385 € 126,95
€ 485 € 122,78
€ 585 € 118,61
€ 685 € 114,45
€ 785 € 110,28
€ 885  € 101,95
Heb je de Doorgaan­verzekering, Zorg voor Ondernemers of een collectieve zorgverzekering via je werkgever? Dan krijg je korting op je basisverzekering.

Verzekeringskaart

Met een verzekeringskaart zie je in één oogopslag wat wel en niet verzekerd is als je onze verzekering afsluit. Het laat je op begrijpelijke wijze zien wat de polisvoorwaarden zijn. Je kunt onze verzekeringskaarten ook goed vergelijken met de verzekeringskaarten van andere verzekeraars in Nederland.

Bekijk de verzekeringskaart

ic verzekeringskaart Basisverzekering Ruime Keuze
Veelgestelde vragen over de Ruime Keuze basisverzekering
Voorwaarden en vergoedingen
Verzekeringen die misschien ook bij je passen
Basisverzekering Ruime Keuze