Home Blogs van a.s.r. 3 verduurzamingstips voor een beter energielabel

3 verduurzamingstips voor een beter energielabel

30 augustus 2019

Het verduurzamen van je huis is een flinke investering, maar het bespaart je uiteindelijk veel geld. Ook verminder je hiermee de CO2-uitstoot van je woning en ben je minder belastend voor het milieu. Daarnaast wordt je woning aantrekkelijker voor kopers en kan het energielabel al snel een sprong maken. Hoe meer je aan isolatie doet, hoe hoger je energielabel wordt. Met alleen al een investering in spouwmuurisolatie stijgt het energielabel van G naar F!

Verduurzamingstip 1: Plaats spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Spouwmuurisolatie is de goedkoopste vorm van isolatie. Het zorgt ervoor dat jouw woning lekker koel blijft in de zomer en dat de warmte binnen blijft in de winter. Je hebt de kosten al binnen 4 jaar terugverdiend! In combinatie met dak- en vloerisolatie tocht het minder en gaat er tot 30% minder warmte verloren via het dak. De energierekening gaat hierdoor flink omlaag!

Verduurzamingstip 2: Plaats HR++ isolatieglas

Dit type glas isoleert nog beter dan dubbel glas. Er gaat bijna geen warmte meer verloren als je dit glas in je woning laat plaatsen. Ook heb je minder last van condensvorming. Met HR++ glas bespaar je jaarlijks tot wel 280 euro per jaar.

Verduurzamingstip 3: Plaats zonnepanelen

Misschien vind je zonnepanelen niet mooi. Maar wist je dat er nu ook zonnepanelen te koop zijn in de vorm van dakpannen? Ook hoeft je dak niet per se op het zuiden te liggen om geschikt te zijn voor zonnepanelen. Je hebt de kosten voor zonnepanelen ongeveer binnen 7 jaar terugverdiend.

Je woning energiezuiniger maken?

Wist je dat je bij je hypotheek extra budget kunt regelen voor het verduurzamen van je huis? Ook als je nog niet precies weet welke maatregelen je wilt. Zo kun je bij je a.s.r. hypotheek de Verduurzamingshypotheek afsluiten. Je bepaalt alleen het bedrag dat je wilt reserveren. Daarna heb je twee jaar de tijd om dit geld op te nemen voor energiebesparende maatregelen.

Jeanne Viergever

Meer verhalen over Duurzaamheid

3 verduurzamingstips voor een beter energielabel