De handen uit de mouwen

22 november 2017

Steeds vaker kiezen teams binnen a.s.r. voor nuttige teamuitjes waarbij ze zich inzetten voor een  maatschappelijke organisatie. Afgelopen maand staken weer een heleboel collega’s de handen uit de mouwen. Ze timmerden, groeven, snoeiden en schilderden dat het een lieve lust was.

Twee teams gingen aan de slag voor ’s-Heerenloo, een grote zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

a.s.r. vrijwilligers bouwen een houten schuurtje
 a.s.r. vrijwilligers eten samen aan een lange tafel

Dat IT-ers niet alleen kunnen programmeren, bewijst het IT&C-team dat bij Zorgboerderij De Elsenhoek in Lunteren een schuurtje bouwde voor een cliënt die daar zijn zelf verbouwde groente en fruit gaat verkopen. Boukje van Woudenberg: “Iedereen vond het een leuke dag. Vooral het maken van iets is voor een groep leuk om te doen.”

Vrijwilligers van a.s.r. zitten aan picknicktafels met hapje en een drankje
2 a.s.r. vrijwilligers leggen een nieuwe schutting aan voor kinderboerderij

Bij Kinderboerderij De Proosdij in Ede gingen de teams Informatie Management Leven en Service Keten Leven aan de slag. Het zogenaamde “Varkensbos”, waar de varkens gewoonlijk ronddartelen, was dringend toe aan een nieuwe schutting. Maar daarvoor moest eerst de oude schutting met bijbehorende palen uitgegraven en afgevoerd worden. Een berenklus. Ook werden leilinden gesnoeid en gleuven gegraven voor een nieuw konijnenhok, waar het team Service en Contractmanagement eerder al de fundering voor legde.

a.s.r. vrijwilligers poseren voor de foto in witte a.s.r. shirts

Bij Bouwspeeltuin Fort Luna in de wijk Lunetten, bijna onze buren, heeft het team Groot Zakelijk en Beurs de speeltuin gepimpt. De speeltuin kampte met achterstallig onderhoud en ons team heeft een eerste aanzet gegeven om er weer iets moois van te maken zodat de kids uit de buurt er weer lekker kunnen spelen.

a.s.r.
Christel van Capelleveen

Meer verhalen over a.s.r.