Liever zemen dan gamen

02 oktober 2017
Met een gevel van 25.000 m2 aan glas bleek ons hoofdkantoor uiterst geschikt voor de ‘laddertjesdag’, een introductiedag van het werkgelegenheidsproject van Stichting Nelis. Deze stichting leert jongeren het vak van glazenwasser en bemiddelt bij een baan of stage. 

Op vrijdag 29 september kwamen jongeren uit de regio Utrecht naar ons hoofdkantoor in Utrecht voor een uitleg over het vak van glazenwasser. Bij ons pand stonden enkele werkstations opgesteld waar diverse onderdelen op het gebied van glasbewassing en specialistische reiniging aan bod kwamen. De jongeren – kort of langdurig werkloos of anderszins op te grote afstand van de arbeidsmarkt – kregen zo een eerste indruk van het vak.

De organisatie van de dag was in handen van Stichting Nelis. De Stichting heeft naast een bemiddelende rol tussen werkgevers en de jongeren, ook aandacht voor het ontwikkelen van hun werknemersvaardigheden en competenties. Ze willen met het werkgelegenheidsproject de jongeren zo snel mogelijk weer bij het arbeidsproces betrekken. Ook GOM en Multiservice Nederland, de organisaties die de glasbewassing van ons kantoor doen, waren aanwezig.

Het past in de maatschappelijke rol van a.s.r. om deze groep jongeren te ‘helpen door te doen’ en via deze dag hun kans op de arbeidsmarkt te vergroten.

a.s.r.
Christel van Capelleveen

Meer verhalen over a.s.r.