Home Blogs van a.s.r. Elke maand meer ruimte met de Startershypotheek

Elke maand meer ruimte met de Startershypotheek

07 april 2020

We gaan steeds later met pensioen. Waarom dan niet kiezen voor lage maandlasten en langer de tijd nemen om je hypotheek terug te betalen? Lage maandlasten zijn prettig als je onzeker bent over je inkomen of graag een buffer hebt. Bijvoorbeeld als je aan het begin staat van je carriere of als je denkt aan gezinsuitbreiding.

Startershypotheek

Speciaal voor starters op de woningmarkt die hun eerste huis kopen, heeft a.s.r. de Startershypotheek. Met deze hypotheek heb je 40 jaar de tijd om deze terug te betalen. Daardoor  heb je lagere maandlasten, maar moet je wel langer en daardoor uiteindelijk meer rente betalen. De lagere maandlasten geven je nu extra financiële ruimte.

Extra financiële ruimte

Lage maandlasten geven je elke maand wat extra lucht. Zo heb je een buffer voor als je bijvoorbeeld een keer wat minder inkomen hebt. Bijvoorbeeld als je van baan verandert. Of als een van jullie beide minder gaat werken voor de kinderen. En als je het geld niet nodig hebt, kun je het op je spaarrekening zetten om zo een buffer op te bouwen. Of je kunt toch wat extra terugbetalen op je hypotheek. Jij kiest zelf waar je je prettig bij voelt. Lekker flexibel en dat geeft extra zekerheid.


Meer verhalen over Hypotheek