Home Blogs van a.s.r. Regel als starter een extra potje voor energiebesparing bij je hypotheek

Regel als starter een extra potje voor energiebesparing bij je hypotheek

02 juni 2021

Heb je flink boven de vraagprijs geboden om je droomhuis te kunnen kopen? Dan heb je vast minder spaargeld over voor de verhuizing, de verbouwing of de verduurzaming van je huis. Bij a.s.r. regel je bij je hypotheek ook een extra potje voor energiebesparende maatregelen. Hoef je niet te wachten tot je weer voldoende hebt gespaard!

Meer informatie

Lagere maandlasten betekent extra ruimte om te leven of extra te sparen.

Startershypotheek van a.s.r. Startersmagazine: je eerste huis kopen in 5 stappen
Boven de vraagprijs

Op de oververhitte huizenmarkt van nu heb je het als starter best moeilijk. Want bieden boven de vraagprijs lijkt meer regel dan uitzondering geworden. En dat is een flinke tegenvaller voor je spaarrekening. Want het bedrag dat je hebt geboden boven de marktwaarde van de woning kun je niet financieren met je hypotheek. Je hypotheek mag namelijk nooit hoger zijn dan 100% van de marktwaarde van de woning. Minder spaargeld betekent dus minder geld voor de verhuizing, de verbouwing of de verduurzaming van je huis. Voor dat laatste heeft a.s.r. een oplossing. Want bij een hypotheek van a.s.r. regel je makkelijk een extra potje voor het verduurzamen van je huis. 

Verduurzamen

Heb je je droomhuis gevonden, maar moet er nog wat isolatie komen? Dan is er de Verduurzamingshypotheek. Want blijkt je droomwoning toch wat te tochten of wil je je huis verduurzamen, dan kun je met deze Verduurzamingshypotheek extra geld reserveren voor energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie of dubbel glas. Je hoeft dan niet te wachten tot je weer voldoende hebt gespaard, maar je kunt direct beginnen met isoleren en verduurzamen. Dit verhoogt je wooncomfort en verlaagt je maandelijkse energielasten. En zo draag jij direct je steentje bij aan een beter milieu. 

De Startershypotheek

Vind je lage maandlasten belangrijk en ga je je eerste huis kopen? Dan is de startershypotheek van a.s.r. misschien wat voor jou. Doordat je kunt kiezen voor een langere looptijd tot zelfs 40 jaar, heb je lagere maandlasten dan bij een hypotheek met 30 jaar looptijd. Je betaalt wel langer en dus in totaal meer rente. De Verduurzamingshypotheek kun je ook sluiten in combinatie met de Startershypotheek. Vraag je adviseur naar de mogelijkheden.

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Hypotheek