Betalingsachterstand op je levensverzekering bij a.s.r.

Het kan gebeuren dat je niet genoeg saldo op je rekening hebt staan. Dan lukt het ons niet om je premie te incasseren. Je kunt ook een keer vergeten je premie over te maken. In beide gevallen heb je een betalingsachterstand. Wij sturen je dan een betalingsherinnering.

Wat gebeurt er als je een betalingsachterstand hebt?

Reageer je niet op onze betalingsherinneringen? Dan loopt je betalingsachterstand op. Met welke mogelijke oplossingen kunnen wij je helpen?

Betalingsregeling
Je krijgt de mogelijkheid je achterstand in een bepaalde periode in te lopen. We spreken samen met jou af hoe lang deze periode is. 

Aanpassen van de verzekering
We kunnen kijken of we de verzekering zo aan kunnen passen dat de premie betaalbaar is. Misschien is het voor jou wel het beste om helemaal te stoppen met premie betalen of de verzekering te beëindigen. Lees meer over deze mogelijkheden. Je adviseur kan je hierbij helpen de juiste keuze te maken.

Wat gebeurt er als je niet reageert?

Reageer je niet op onze betalingsherinneringen? Dan loop je een betalingsachterstand op. Wij passen de verzekering aan volgens de polisvoorwaarden. Als je levensverzekering verpand is aan de hypotheek, dan kan het ook gevolgen hebben voor je hypotheek.

Wat kun je doen bij een betalingsachterstand?

  • Wil je jouw openstaande premie direct betalen? Dat kun je doen via rekeningnummer: NL15 ABNA 0240 5767 80 t.n.v. ASR Levensverzekering NV. Vermeld daarbij altijd je polisnummer, je naam en je geboortedatum. Als je een iDEAL betaallink toegestuurd wilt krijgen voor de openstaande premie, dan kun je ons bellen op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur op (030) 278 10 00.
  • Kun je niet meteen betalen? Neem dan even contact met ons op. Dat kan op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur op (030) 278 10 00.

Wil je voortaan via automatische incasso betalen?

Met een automatische incasso verklein je het risico dat je een premiebetaling mist. Geef via het formulier door dat je wilt betalen via automatische incasso. 

Betalingsachterstand