Home Blogs van a.s.r. De voordelen van een activity tracker

De voordelen van een activity tracker

19 april 2021
Heb jij al een activity tracker of sporthorloge? Daarmee krijg je op een leuke en simpele manier inzicht in je gezondheid. Je wordt dagelijks gestimuleerd om genoeg te bewegen én je krijgt een goed beeld van jouw (gezonde) levensstijl. We vertellen je hier 4x waarom een sporthorloge een goede en gezonde aankoop is.
1. Een activity tracker meet je hartslag

Het fijne van een activity tracker is – in tegenstelling tot een fitness-app op je telefoon – dat het ook je hartslag meet. Daardoor wordt niet alleen het aantal stappen, maar ook je hartslag meegenomen. Handig als je inzicht wil krijgen in hoeveel je sport! Een hogere hartslag betekent namelijk meer inspanning. De hogere hartslag wordt afgezet tegen je normale hartslag in rust. 

2. Stappen worden nauwkeuriger gemeten dan een stappenteller op je telefoon

Een activity tracker meet nauwkeuriger je stappen dan een telefoon. Je laat ‘m niet ergens liggen, want je draagt de tracker constant als een horloge. Daardoor telt de tracker echt álle stappen mee. Ja, zelfs de stappen naar het toilet of de douche (als je tracker waterdicht is) worden meegenomen. Ook neemt een activity tracker de totale afstand die je hebt afgelegd mee én werkt een tracker simpelweg nauwkeuriger dan een telefoon (met een gemiddelde afwijking van slechts 5%). 

Verder herinnert een tracker je eraan dat je stappen moet zetten. Heb je een uur lang niet bewogen? Dan word je opgepiept om stappen te gaan zetten.

3. Je kijgt meer inzicht in je gezondheid

Het is lastig om je bewust te zijn van hoeveel je beweegt. Een activity tracker maakt dat makkelijker! Door je lichaam gedurende de dag te meten, krijg jij inzicht in onder andere het gemiddeld aantal stappen dat je zet, het aantal actieve minuten per dag of hoe hoog je hartslag eigenlijk in rust is. Dat stukje bewustwording is een belangrijke stap in de route naar een gezondere levensstijl.

4. Je beweegt meer!

Uit onderzoek blijkt dat mensen meer bewegen zodra ze een activity tracker hebben aangeschaft. Ruim 90% neemt na de aankoop meer stappen per dag, maar liefst 95% gaat vanaf dat moment meer sporten en zeker 56% van de mensen met een activity tracker besluit bewust meer en sneller te lopen. 

Door stappen te zetten, je hartslag te verhogen, fietsritten te maken of een sportles te volgen, verdien je Vitality Punten. Jouw verdiende punten kun je inwisselen voor wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse beloningen. Verdien bijvoorbeeld elke week spaartegoed voor cadeaukaarten van Bol.com of Zalando, krijg iedere maand cashback op een Apple Watch of Fitbit en scoor aan het einde van het jaar cashback op je aanvullende zorgverzekering bij a.s.r. of Ditzo. Ook kun je de punten inwisselen voor een donatie aan een goed doel!

Ook meedoen?


Meer verhalen over Zakelijk