Home Blogs van a.s.r. a.s.r.-collega Laura springt 1 dag per week bij in de zorg

a.s.r.-collega Laura springt 1 dag per week bij in de zorg

18 september 2020

Als adviserend verpleegkundige bij de Medisch Advies Groep bij a.s.r. zag Laura Wittekoek als geen ander hoe corona de zorg vanaf maart ontwrichtte. Overal werden verpleegkundigen en medici aangesproken om bij te springen. Zo ook Laura die net een jaar ervoor haar baan in het ziekenhuis had verruild voor een functie bij a.s.r. 

Enorme wachtlijsten

‘Daar heb ik geen moment spijt van gehad want a.s.r. is een uitstekende werkgever die je alle kansen biedt om je te ontwikkelen. Maar toch kreeg ik steeds meer het idee dat ik iets wilde doen aan die enorme wachtlijsten die ontstonden door de eerste golf. Ik heb op de intensive care gewerkt maar zeker in die begintijd vond ik het risico als moeder van 2 kinderen te groot. Maar ik wilde mijn kwaliteiten best wel op andere manier inzetten. Ik kreeg daarbij alle steun van mijn leidinggevende bij a.s.r.’

Behoefte aan verpleegkundigen

Bij a.s.r. was het geen probleem dat Laura 1 dag extra wilde toevoegen aan haar 3-daagse dienstverband bij a.s.r. en zij dacht dat het ook makkelijk zou gaan om bij een zorginstelling of ziekenhuis aan te slag te gaan, maar het moest via de officiële weg. ‘Via via kwam ik in contact bij Vita Care, een advies- en bemiddelingsorganisatie voor de gezondheidszorg. Daar heb ik officieel een sollicitatiegesprek gehad om te kijken wat de mogelijkheden waren. Ik ben van huis uit recoveryverpleegkundige, niet specifiek gericht op corona, maar er was juist veel behoefte aan verpleegkundigen die konden bijspringen toen er op de ic’s ruimte kwam om aan de wachtlijsten te werken.’   

Door corona alles anders

Laura werkt nu afwisselend bij het Reinier Haga Orthopedisch Centrum Zoetermeer en bij Bergman clinics. ‘Het gaat om de recovery van orthopedische ingrepen. Natuurlijk is door corona alles wel anders. Die 1,5 meter kunnen we niet aanhouden, dus je bent gebonden aan mondkapjes en handschoenen en je moet de patiënt maar geloven als die zegt geen verschijnselen te hebben. Maar we doen ook meer checks dan anders, het is redelijk veilig.’  

Zorgbaan afwisselen met a.s.r.

Voorlopig blijft ze zeker tot 1 oktober haar zorgbaan afwisselen met a.s.r. Daarna wordt het lastig. ‘Ik ben zwanger van de derde dus ben je aan een termijn gebonden. Maar ik moet zeggen dat het mij nog dagelijks een goed gevoel geeft dat ik kan ondersteunen. Er is een tekort aan personeel en hoe belangrijk is het dat de zorg door kan gaan? Alle beetjes helpen. En voor mij is het ook fantastisch dat ik op deze manier ook mijn skills kan bijhouden.’

Hans Vos

Meer verhalen over Duurzaam Leven