Home Blogs van a.s.r. a.s.r. gestegen naar 2e plaats onderzoek naar duurzaam beleggen

a.s.r. gestegen naar 2e plaats onderzoek naar duurzaam beleggen

27 juni 2017

a.s.r. is gestegen naar de 2e plaats in het jaarlijkse onderzoek ‘Duurzaam beleggen door verzekeraars in Nederland’ van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Zwitserleven staat op de 1e plaats.

Verantwoord beleggen

De VBDO publiceert vandaag voor de zevende keer het onderzoek 'Verantwoord beleggen door verzekeraars in Nederland'. Het rapport geeft een overzicht van de manier waarop de 30 grootste Nederlandse verzekeraars hun verantwoord beleggingsbeleid organiseren, implementeren en er over rapporteren. Het volledige rapport lees je hier

Blij met score

a.s.r. stond de vorige keer op de 3e plaats en is van plaats gewisseld met Reaal. Op een schaal van 5 scoort a.s.r. wederom een 3,9. Zwitserleven en Reaal zijn allebei iets gedaald in hun score. Jack Julicher, directeur Beleggingen: “We zijn blij met deze score. a.s.r. heeft maatschappelijk verantwoord beleggen hoog in het vaandel staan. Dat blijkt natuurlijk ook uit de campagne die we op dit moment voeren, waarin we duidelijk maken dat a.s.r. niet investeert in bedrijven die actief zijn in de wapen- of tabaksindustrie of die gebruik maken van kinderarbeid. De stijging naar de 2e plaats in de VBDO-ranking laat zien dat ons investeringsbeleid ook buiten onze organisatie niet onopgemerkt blijft.”

Duidelijke keuzes

a.s.r. maakt duidelijke keuzes over waar we premiegeld wel en niet in investeren. Wil je hier meer over weten? In onze vlogs en blogs en op onze Facebookpagina lees je wat ons beleid is, welke initiatieven we steunen en welke fondsen we financieren.

a.s.r.
Christel van Capelleveen

Meer verhalen over a.s.r.