Home Blogs van a.s.r. a.s.r Vermogensbeheer wint voor de 2e keer op rij Lipper Award

a.s.r Vermogensbeheer wint voor de 2e keer op rij Lipper Award

12 mei 2017

a.s.r. Vermogensbeheer heeft net als vorig jaar de toonaangevende Thomson Reuters Lipper Group Award gewonnen in de categorie “Lipper Fund Family Award 2017 – Overall Small”.

Elk jaar worden de Lipper Awards voor beleggingsfondsen en fondshuizen uitgereikt door het onafhankelijke Amerikaanse researchinstituut Thomson Reuters Lipper. Beleggingsfondsen en fondshuizen die consequent beter presteren dan vergelijkbare fondsen en fondshuizen in de uitgebreide fondsdata van Lipper komen in aanmerking voor een award.

Prijzen

Lipper deelt prijzen uit in meer dan 20 landen over de hele wereld. Er waren 20 awards te verdelen voor de winnende fondsbeheerders - zogenaamde Fund Awards - en 8 awards voor de winnaars van een Group Award. Tijdens de prijsuitreiking op dinsdagavond 11 april op De Pier in Scheveningen viel a.s.r. Vermogensbeheer in de prijzen.  a.s.r. Vermogensbeheer ontving de Group Award als best presterende fondshuis in de categorie kleine fondshuizen.

Winnende strategie

De beleggingsfondsen en fondshuizen worden beoordeeld op basis van een groot aantal kwantitatieve criteria, zoals consistentie van fondsrendementen over een periode van 3 jaar. Een Thomson Reuters Lipper Award wordt in de fondsensector gezien als een prestigieuze onderscheiding. Mark van Engelen, hoofd fondsmanagement: 'Wij zijn trots dat wij deze belangrijke award opnieuw mogen ontvangen. Deze award bevestigt ons dat ons duurzame beleggingsbeleid met bewust gekozen afwijkingen van de index een winnende strategie kan zijn.'

a.s.r.
Christel van Capelleveen

Meer verhalen over a.s.r.