Home Blogs van a.s.r. Auto delen gaat in de kosten schelen

Auto delen gaat in de kosten schelen

05 mei 2017

Steeds meer mensen verhuren hun auto via organisaties als SnappCar, MyWheels of WeGo. Heb jij weleens je auto verhuurd? Weet jij hoe het eigenlijk zit met je autoverzekering als je gebruik maakt van zo’n platform?

Carsharing

Voor veel mensen is de auto onmisbaar. Maar in Europa staan circa 250 miljoen auto’s gemiddeld 23 uur per dag stil. En een auto brengt veel kosten met zich mee. Auto’s delen met andere mensen, ook wel carsharing genoemd, komt in Nederland steeds vaker voor en is een manier om de kosten te delen. Voor mensen zonder auto is het gemakkelijk om via een online platform een auto in de buurt te huren van iemand en op te halen. De autobezitters verdienen op hun manier de autokosten terug zoals benzinekosten, onderhoudskosten en verzekeringskosten. Het aantal automobilisten dat zijn auto aan een particulier verhuurt is inmiddels flink gegroeid. Uit de jaarcijfers van de grootste partij in deze sector, SnappCar, blijkt dat er vorig jaar zomer zelfs ruim twintigduizend Nederlanders op vakantie zijn geweest met een auto van iemand anders.

(Deel)autoverzekering

Het is belangrijk om te weten dat autodelen doorgaans niet gedekt wordt door een reguliere autoverzekering. Wel zijn er steeds meer verzekeraars die speciale deelauto verzekeringen aanbieden. Ook hebben de organisaties SnappCar en MyWheels een eigen autoverzekering die automatisch wordt afgesloten bij iedere reservering van een auto.

Wanneer je besluit je auto te delen of online een auto te huren, informeer dan eerst goed bij je adviseur hoe het zit met je autoverzekering. Hierdoor kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan.

Verzekeren
Fleur Gorissen-de Paauw

Meer verhalen over Verzekeren