Home Blogs van a.s.r. De toekomststoel voor een leefbare wereld van morgen

De toekomststoel voor een leefbare wereld van morgen

21 februari 2018

Er wordt wat overlegd en vergaderd. Bij al dat polderen wordt helaas niet altijd de duurzame toekomst meegenomen. Om andere keuzes te maken voor een leefbare wereld van morgen is het belangrijk deze toekomst mee te wegen in de beslissingen van vandaag. Dat kan nu met de ‘toekomststoel’. Zo krijgt de toekomst letterlijk een plek aan de vergadertafel en waarborgen we de stem van toekomstige generaties.

Toekomst mee laten wegen

Lizzy Butink, duurzaamheidsmanager bij a.s.r. vastgoed vermogensbeheer, startte samen met 3 collega’s uit de sector én met Jan Terlouw, het initiatief om de toekomst letterlijk een stoel te geven. 'We moeten ons actief inzetten voor een leefbare aarde. Daarom moeten we de toekomst meewegen in onze keuzes van vandaag', vindt Lizzy. 'De stoel kan voor iedereen een andere betekenis hebben. Het kan een nieuw perspectief bieden, een plek ter overdenking of misschien zie je je eigen kind daar zitten. Zo geven we de toekomst een stem.'

Vaste plek

De initiatiefnemers van de ‘toekomststoel’ schuiven voortaan zelf bij al hun vergaderingen en events een lege stoel aan. Om te laten zien dat bij a.s.r. de toekomst ook meebeslist, staat in de foyer van ons vergadercentrum een grote circulaire toekomststoel en zijn in de vergaderruimtes speciale toekomststoellopers geplaatst. Ook bij andere bedrijven zijn en worden toekomststoelen geplaatst, zoals bij Arcadis, Facilicom, Volker Wessels, ENGIE, AM, Dutch Green Building Council, Herso & New Horizon (de maker van de stoel), Cushman & Wakefield, Ahold en ABN AMRO. Ook kinderen maken stoelen via het project Klas op groen. Het idee van de toekomststoel komt uit het kinderboek “Het Hebzuchtgas” van Jan Terlouw.

Lizzy Butink presenteert samen met poolreiziger en klimaatjournalist Bernice Notenboom de Toekomststoel bij a.s.r. De grote circulaire toekomststoel is gemaakt  van hout uit de voetbalkantine van Top Oss.

Lizzy Butink en Bernice Notenboom en de toekomststoel
Duurzaamheid
Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Duurzaamheid