Home Blogs van a.s.r. Diverse a.s.r. december-donaties aan goede doelen

Diverse a.s.r. december-donaties aan goede doelen

24 december 2020

Net als voorgaande jaren rond kerst doneerden a.s.r. en a.s.r.-collega’s aan diverse goede doelen. Dat kon via het inleveren van gamification-punten of het doneren van (een deel van hun) kerstpakket aan de Voedselbank. Nieuw dit jaar was een online eindejaarsquiz waarin collega’s samen met een RvB-lid streden voor een goed doel. Ook ontving Stichting Taal Doet Meer een donatie voor taaltassen voor kinderen met een taalachterstand.

Goede Doelen

Gamification

Dit jaar was Giving Tuesday (1 december) het startschot voor de decemberactie via Gamification. Aan de hand van een spelletje krijgen a.s.r.-collega’s vragen voorgeschoteld die punten opleveren en ingezet kunnen worden voor een prijs of, zoals in de kerstactie, voor een donatie aan goede doelen. De eerste twee weken gingen de punten naar Stichting Noodhulp Utrecht, een stichting die bijspringt voor Utrechters met plotselinge geldzorgen vanwege Corona. De derde week werd Missie538 voor de Voedselbanken Nederland gesteund en in de vierde week kreeg 3FM Serious Request een donatie voor het Rode kruis. Voor alle drie de doelen werd al snel het maximumaantal punten verzameld, waardoor a.s.r. in totaal €15.000 euro kon schenken. 

Daphne Visser (adviseur Evenementen & Foundation): ‘Giving Tuesday is een wereldwijde actie om goed te doen. Het succes van deze actie bewijst maar weer dat dit ruimschoots aanwezig is in de harten van a.s.r-collega’s. Niet alleen op Giving Tuesday zelf, maar het hele jaar door.’ 

Kerstpakketten

Zoals elk jaar doneerden a.s.r.-collega’s weer (een deel van) het kerstpakket aan De Voedselbank. Voorgaande jaren verzamelden zich in de entreehal van het a.s.r.-gebouw een enorme hoeveelheid doosjes onder de kerstboom. Dit jaar was dat niet mogelijk doordat alle a.s.r.-collega’s thuiswerken. Collega’s werden nu gevraagd om het in het kerstpakket meegeleverde doosje te vullen en zelf naar de lokale Voedselbank te brengen. Ook hier gaven weer veel collega’s gehoor aan. Ook werden chocolade kerstbomen aan Stichting MoHuka en een verzorgingstehuis in de wijk Overvecht in Utrecht gedoneerd.

Eindejaarsquiz met de Raad van Bestuur

Nieuw dit jaar was wegens corona een online eindejaarsquiz waarin ruim 1.000 a.s.r.-collega’s in drie teams met een RvB-lid als teamcaptain streden voor diverse goede doelen. Het winnende team haalde € 5.000 binnen voor Stichting Het vergeten kind. Het team dat tweede werd won € 3.000 voor de Voedselbank en het team dat laatste werd was goed voor een donatie van € 2.000 aan Stichting Lezen en Schrijven. Eigenlijk dus alleen maar winnaars.

Taal Doet Meer

Naast een donatie aan Stichting Lezen en Schrijven, doneerde a.s.r. ook aan Taal Doet Meer. Voor elke a.s.r.-collega die zich het afgelopen jaar als vrijwilliger heeft ingezet ging een donatie van €5, goed voor taaltassen voor 150 anderstalige Utrechtse gezinnen om hun kinderen te ondersteunen bij het leren van het Nederlands. In de taaltas zit een voorleesboek, stiften, tekenpapier en nog meer zaken die gebruikt kunnen worden bij de voorleessessies. 

Corona-hulp

Omdat het een raar en voor veel mensen een moeilijk jaar was, hebben we geprobeerd op meerdere manieren te ondersteunen. Met laptops aan mensen die anders in een sociaal isolement dreigden te komen en kinderen om thuisonderwijs te kunnen volgen. Ook ondersteunden we het UMC in Utrecht voor het vinden van een passende behandeling tegen corona. Zo probeerden we op diverse fronten ons steentje bij te dragen.

Fijne feestdagen en let een beetje op elkaar!

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Duurzaam Leven