Een duurzame daad

22 december 2017

Misschien ben je in december voor je zorgverzekering overgestapt naar a.s.r. of Ditzo, merken van a.s.r. die volgens OneWorld het klimaatvriendelijkst waren van alle zorgverzekeringen. Ook voor je andere verzekeringen kun je kiezen voor duurzaam. In haar uitdaging om 50 duurzame daden in 1 jaar uit te voeren, stapte ondernemer Annemarie de Raadt, initiatiefneemster van De Goede Gids, enkele jaren geleden voor al haar verzekeringen over naar a.s.r.

50 duurzame daden

Begin november 2016 ging Annemarie de Raadt de uitdaging aan: 50 duurzame daden in 1 jaar, lukt dat? Elke week schrijft ze welke duurzame daad, ofwel goede gewoonte, ze in haar leefpatroon gaat opnemen. Haar vierde duurzame daad binnen weg naar duurzaam leven was overstappen naar a.s.r. Ze wist dat a.s.r. al jaren op nummer 1 staat bij de Eerlijke Verzekeringswijzer en het moest er nu maar eens van komen. Annemarie: “Het overstappen was eigenlijk heel gemakkelijk, want mijn verzekeringsadviseur regelde alles voor me”.

De Goede Gids

Annemarie is bekend van De Goede Gids, een online doorzoekbare lijst van bedrijven ‘die met zorg voor mens, dier en onze aarde ondernemen’. Annemarie selecteert de bedrijven op duidelijke duurzaamheidscriteria om het consumenten makkelijker te maken duurzame producten en diensten te vinden. Annemarie: “we laten zien wat ze te bieden hebben. We geven daarbij aardige tips en handige achtergrondinformatie. We brengen bezoekers op de hoogte van duurzame ontwikkelingen en ander goed nieuws”.

Onafhankelijk

De Goede Gids is onafhankelijk, want bedrijven kunnen niet tegen betaling adverteren in haar gids. Annemarie: “Informatie over bedrijven verzamelen we van hun websites, waarbij we extra alert zijn bij vage teksten. Dan vragen we aan het bedrijf om nadere uitleg en onderbouwing. Daarnaast bieden betrouwbare keurmerken en informatiebronnen als de Eerlijke Geldwijzer houvast.” Er zijn nu al ruim 5.000 bedrijven geselecteerd voor de Goede Gids.

Goede klant

Wil je samen met de Goede Gids bijdragen aan een betere wereld? Meld je dan voor €10 per jaar aan als Goede klant. Als dank ontvang je de Goede klanten passe-partout. Hiermee krijg je speciaal voordeel bij steeds meer Goede bedrijven, maak je kans op een Nissan Leaf én draag je bij aan het welzijn van mens, dier en onze aarde. Een goed begin voor 2018!

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Duurzaam Leven

Een duurzame daad