Home Blogs van a.s.r. Een tweede leven voor het kinderboek van Anouar Kali

Een tweede leven voor het kinderboek van Anouar Kali

04 oktober 2017

Wat hebben de kinderboeken ‘De mooiste vis van de zee’ van Marcus Pfister en ‘De Kameleon’ van  H. de Roos met elkaar gemeen? Afgezien van het feit dat de ‘hoofdpersonen’ allebei in het water liggen, zijn het de eerste kinderboeken voor het nieuwe KinderzwerfboekStation dat vandaag, op Nationale Kinderzwerfboekdag, werd geopend in de fanshop van FC Utrecht. Anouar Kali van FC Utrecht en Marijke Troost van a.s.r. Foundation doneerden hun favoriete kinderboek.

Nationale Kinderzwerfboekdag

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar veel kinderen in Nederland kunnen thuis niet lezen omdat ze geen boeken hebben. Daarom is een paar jaar geleden de eerste dag van de Kinderboekenweek uitgeroepen tot Nationale Kinderzwerfboekdag. Boeken krijgen zo een tweede leven in een KinderzwerfboekenStation, waar ze door kinderen gratis meegenomen en gelezen kunnen worden. Hebben ze een boek uit? Dan plaatsen ze het boek weer terug waarna een ander kind het boek mee op zwerftocht kan nemen.

FC Utrecht

Ieder kind dat leert lezen en schrijven, is later beter in staat zijn geldzaken zelf te regelen. Daarom vindt a.s.r. Foundation het belangrijk om initiatieven op het gebied van leren lezen en schrijven te ondersteunen. Omdat we maatschappelijk partner van FC Utrecht zijn, werken we graag mee aan een KinderzwerfboekenStation in de fanshop van de voetbalclub. En die gaan we vullen met boeken van a.s.r.-collega’s, die de komende weken gebruikte kinderboeken kunnen inleveren.

Breng je kinderboeken naar a.s.r.

Woon je in de buurt van a.s.r. en heb je nog een stapel kinderboeken liggen waar je (klein)kinderen te groot voor zijn? Breng ze dan naar de boekenkast in de centrale hal van ons hoofdkantoor. De boeken moeten wel heel zijn en er nog verzorgd en aantrekkelijk voor kinderen uitzien. De organisatie heeft het liefst boeken van na 2000, maar klassiekers als Pluk van de Petteflet en Jip en Janneke zijn nog steeds heel gewild. Inleveren kan tot en met 15 oktober, daarna brengen we alle boeken naar het KinderzwerfboekStation in de fanshop van FC Utrecht.

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Geld