Home Blogs van a.s.r. Een-tweetje FC Utrecht en a.s.r.

Een-tweetje FC Utrecht en a.s.r.

29 augustus 2017

Als je de afgelopen jaren de woorden voetbal en a.s.r. in dezelfde zin aantrof, wist je bijna zeker dat het over Feyenoord ging. We steunden de club 25 jaar, waarvan 22 jaar als hoofdsponsor. Sinds vorig voetbalseizoen zijn we maatschappelijk partner van voetbalclub FC Utrecht. Als Utrechtse werkgever vinden we het belangrijk onze maatschappelijke betrokkenheid ook binnen de stad Utrecht te tonen.

Financiële zelfredzaamheid

Zowel FC Utrecht als a.s.r. willen de financiële zelfredzaamheid vergroten. a.s.r. doet dit via activiteiten van a.s.r. Foundation en FC Utrecht met FC Utrecht Maatschappelijk. Samen zorgen we voor de uitbreiding van een digitaal lespakket dat FC Utrecht bij verschillende scholen in de provincie uitvoert. FC Utrecht spelers zijn tijdens het achtweekse lesprogramma, waarin vitaliteit en een gezonde leefstijl voor FC Utrecht centraal staan, een voorbeeld voor de kinderen. Onderdeel van dit lesprogramma is ook een financiële gastles die is ontwikkeld in samenwerking met a.s.r. 

Voetbalclinic

Naast het gezamenlijk ontwikkelen van lesmateriaal wordt er natuurlijk ook een balletje getrapt. Zo organiseerden FC Utrecht en a.s.r. Foundation op 15 juni een voetbalclinic voor de kinderen van het Noorderlicht in Zeist, een school voor speciaal onderwijs vallend onder de paraplu van Pluryn. Mandy van Schaaik van a.s.r. Foundation: “Geweldig om zo’n dag voor deze kids te begeleiden. Na wat opstartprobleempjes – pech met de bus, niet met noppen op kunstgras – deed iedereen enthousiast mee onder leiding van trainer Koos van Tamelen op het trainingscomplex Zoudenbalch. Toen de lunch achter de kiezen was, gaf Koos nog een rondleiding door het grote stadion van FC Utrecht.”

Het multi-media team van Pluryn maakte een leuk videoverslag van de dag:

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Geld