Home Blogs van a.s.r. Hypotheekoffertes in gewone mensentaal

Hypotheekoffertes in gewone mensentaal

24 mei 2019

Wist je dat de hypotheekofferte is verkozen tot meest ingewikkelde document om te begrijpen? Het is meestal een lijvig document vol juridische termen. Als je bedenkt dat dit document de basis is voor een langdurige relatie met je hypotheekverstrekker, is het dan geen tijd om dit wat eenvoudiger op te schrijven?

Om een verschil te maken moeten we de handen uit de mouwen steken. Maar dan niet morgen, maar gewoon vandaag. Zoals hypotheekoffertes in gewone mensentaal. Bekijk wat a.s.r. nog meer doet op Dit is de tijd van doen.

Langdurige relatie

Met een hypotheek leen je een groot geldbedrag om een woning te kopen. In ruil daarvoor betaal je elke maand hypotheekrente en (afhankelijk van de hypotheekvorm die je kiest) betaal je elke maand een deel van deze lening terug. Dat betaal je elke maand, zolang je hypotheek loopt. Je gaat hiermee eigenlijk een langdurige relatie aan met je hypotheekverstrekker. Dan wil je natuurlijk begrijpen waar je aan begint. Want wat gebeurt er eigenlijk met jouw hypotheek als jouw situatie verandert? Of als je jouw hypotheek wilt aanpassen? En mag je deze meeverhuizen? Kun je zomaar extra terugbetalen? En hoe werkt dat dan?

Duidelijke taal

De antwoorden op deze vragen vind je terug in de hypotheekofferte en de bijgeleverde voorwaarden. Het is belangrijk om dit goed door te lezen voordat je tekent. Bij a.s.r. vinden we dat als je een langdurige financiële relatie met ons aangaat, het belangrijk is dat je begrijpt waar je voor tekent. We willen je ook graag laten zien wat er allemaal kan gebeuren in de tijd dat je klant bij ons bent. En dat doen we liever niet in moeilijke taal maar vertellen het je in korte, begrijpelijke filmpjes en zowel onze offerte als voorwaarden zijn geschreven in duidelijke taal.

Onafhankelijke adviseur

Als je toch nog vragen hebt, kan een onafhankelijke adviseur je altijd helpen. Want als a.s.r. niet de beste partij is voor jouw woonwensen, dan is dat ook goed. Wij vertrouwen erop dat een goede hypotheekadviseur je altijd kan helpen met het maken van de beste keuze in jouw situatie.

Birgit Johansson