Home Blogs van a.s.r. Let op: 'thuiszorgmedewerker' kleedt ouderen uit

Let op: 'thuiszorgmedewerker' kleedt ouderen uit

28 februari 2017

Woont jouw 87-jarige moeder of vader nog thuis? Komt er regelmatig een thuiszorgmedewerker langs om te helpen met het aan- en uittrekken van de steunkousen of met douchen? Pas dan goed op. Zogenaamde 'thuiszorgmedewerkers' helpen niet met uitkleden maar legen de portemonnee van onze kwetsbare ouderen.

Onze schade-expert is afgelopen maand al bij twee verzekerden van 85 jaar langs geweest die allebei op identieke wijze zijn beroofd van hun sieraden. 

Hoe komen deze 'thuiszorgmedewerkers' binnen?

Onze schade-expert legt het uit: "De dader doet zich voor als medewerker van thuiszorg. Door een 'thuiszorg'-outfit en een namaak pasje kwam dit bij beide verzekerden zeer geloofwaardig over. Bij binnenkomst sluit de dader de deur zogenaamd. Maar de deur wordt niet goed gesloten! Zo kon een tweede persoon vervolgens de woning binnen komen. De 'thuiszorgmedewerker' wilde graag weten of er behoefte was aan extra hulpmiddelen en ook even de badkamer zien. Misschien waren daar nog extra hulpmiddelen nodig zoals handgrepen of een stoeltje in de douche. De 'thuiszorgmedewerker' liet onze verzekerde voorgaan. Hierdoor had zij geen zicht meer op wat er zich in huis afspeelde en kon de tweede persoon in huis zijn gang gaan en de sieraden stelen van deze oudere mevrouw."

Oplichters gebruiken vaker deze ‘babbeltruc’. Ze komen betrouwbaar over maar proberen met een smoes het huis binnen te komen. Vervolgens wordt de oudere afgeleid en de portemonnee meegenomen.

Verzekeren
Fleur Gorissen-de Paauw

Meer verhalen over Verzekeren