Home Blogs van a.s.r. Triodos Bank en a.s.r. financieren duurzame initiatieven

Samen sterker: Triodos Bank en a.s.r. financieren duurzame initiatieven

09 februari 2018

Wat krijg je als je een duurzame verzekeraar en een duurzame bank laat samenwerken? Een investeringsboost van € 600 miljoen om meer duurzame ondernemingen verder te helpen. Met de onlangs aangekondigde samenwerking met Triodos Bank kunnen wij als maatschappelijk betrokken verzekeraar ons steentje bijdragen aan een betere wereld en kan Triodos Bank meer projecten met grotere bedragen steunen en daarmee de transitie naar een duurzame economie versnellen.

Impact investeren

De term ‘impact investeren’ bestaat nu zo’n 10 jaar. Het gaat om investeren in een onderneming waar niet alleen winst maar bewust ook een betere wereld wordt nagestreefd. Bijvoorbeeld een schoner milieu of meer banen. Sinds 2007 is impact investing echt geen hobbyproject van ondernemende filantropen of vooruitstrevende ontwikkelingsbanken meer. Ook a.s.r. investeert via Social Impact Ventures in diverse sociale ondernemingen, zoals Taxi Electric en Marqt.

Financiering groene initiatieven

De komende vier jaar willen we samen met Triodos Bank duurzame projecten gaan financieren. Het geld is bedoeld voor leningen aan bedrijven, instellingen en projecten op het gebied van groene energie, de verduurzaming van vastgoed en de zorgsector. Denk aan verduurzaming van kantoorpanden of initiatieven op het gebied van zonneparken.

Gezamenlijke winst

Het aantal duurzame projecten zit flink in de lift, net als de bedragen die voor sommige projecten worden gevraagd. Door de samenwerking kan Triodos Bank nu meer projecten met grotere bedragen financieren. Wij kunnen op onze beurt met de samenwerking gebruik maken van het netwerk van Triodos Bank en de markt van duurzame projectfinanciering beter leren kennen. En als het werkt willen we onze participaties in een fonds plaatsen, waarin ook onze klanten van a.s.r. vermogensbeheer kunnen beleggen. Eerst maar bewijzen dat het werkt.

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Beleggen en investeren

Triodos Bank en a.s.r. financieren duurzame initiatieven