Home Blogs van a.s.r. Het Green Side notitieboek: papier upcyclen op z’n best

Het Green Side notitieboek: papier upcyclen op z’n best

23 april 2020

Een krabbeltje hier, een aantekening daar. Voordat je het weet staat je notitieboek weer helemaal vol en kan je ‘m weggooien. Herkenbaar? In de tijd van nu willen we alles duurzamer. Ook wat betreft papier. Het afgelopen jaar is in Nederland maar liefst 85% van het gebruikte oud papier ingezameld en gerecycled. Dat wil a.s.r. alleen maar stimuleren! Daarom zetten we vandaag Green Side in de spotlight. Benieuwd wat zij doen? Lees dan snel verder! 

De duurzame missie van Green Side

Duurzaam, sociaal én lokaal. Dat is waar Green Side in investeert. 'Always look at the Green Side of life' is dan ook hun motto. Wat zij doen? Ze benutten het volledige potentieel van papier! Green Side haalt enkelzijdig geprint papier op bij basisscholen, en maakt daar notitieboeken van. Super duurzaam, toch?

Upcycling

Green Side doet aan upcycling. Bij hen wordt namelijk oud enkelzijdig geprint papier direct gebruikt bij het maken van notitieboeken. Dit oude papier komt trouwens rechtstreeks uit de papierbak van verschillende basisscholen. Het kan dus zo zijn dat je halve kleurplaten en onopgeloste rekensommen in je notitieboekje tegenkomt. Hoe grappig is dat? Daarmee besparen ze zo’n 20 vellen A4 en 37,5 liter water per notitieboek! 

Sociale werkplaatsen

Niet alleen duurzaam, maar ook sociaal! De notitieboeken van Green Side worden gemaakt op verschillende sociale werkplaatsen in Nederland. Iedereen op de werkplaats kan een eigen bijdragen leveren. Hoe? Green Side splitst het proces op: van papier sorteren tot aan inbinden, iedereen draagt op z’n eigen manier een steentje bij. Zo willen ze naast het potentieel van papier, ook het potentieel van de mens benutten. En nog zoiets moois: elke maker van een notitieboek mag zijn of haar naam aan de binnenkant ervan schrijven. De makers voelen zich daardoor trots, en jij weet precies wie jouw boekje heeft gemaakt. Hoe leuk? 

Lokaal

Waar komt het geprinte papier eigenlijk vandaan? Nou, van een basisschool bij jou in de buurt! Green Side zamelt het papier voor de notitieboeken elke week in bij lokale punten. En lekker met de fiets. Minder CO2-uitstoot dus! Wanneer ze een nieuwe locatie openen, zoeken ze weer naar een lokale papiervoorziening. Nu heeft Green Side drie locaties: in Houten, Huis ter Heide en Lent. Jouw bestelling komt vanuit de dichtstbijzijnde locatie. Zo werken ze zo lokaal mogelijk!

Leuk weetje: de HR-afdeling van a.s.r. heeft een tijd geleden een groot aantal van deze notitieboeken besteld en laten customizen en deelt deze uit op Campus events!

Meer weten over Green Side en hun missie? Neem dan een kijkje op hun website! Daar kun je ook de notitieboeken bestellen.

 

Ken jij het uitwisbare notitieboek al?

Nog een groene tips van ons: uitwisbare notitieboeken. Kalk jij ook dagelijks je notitieboekjes vol met to-dolijstjes en andere krabbels? Best wel zonde van het papier. En verleden tijd! Uitwisbare notitieboeken worden alsmaar populairder. Bij a.s.r. zien we ze op de werkvloer steeds vaker verschijnen. Wat het is? Een soort mini whiteboard in de vorm van een notitieboek. Waarom het handig is? Je kan je oude aantekeningen makkelijk verwijderen en de pagina’s dus hergebruiken. En nog beter: het is dus ontzettend duurzaam! 

Benieuwd waar je uitwisbare notitieboeken kan kopen? Google het en gij zult vinden! Er zijn verschillende groene aanbieders. Ook leuk: je kan ze personaliseren voor je bedrijf! 

Fleur Melchers

Meer verhalen over Duurzaam Leven